İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,5977 %0.19
53,2744 %-0.3
6.644,89 % -2,19
77.854,33 %-3.388
Muhalif. GÜNDEM Antalya uçağında bomba paniği: Londra'ya acil iniş yaptı

Antalya uçağında bomba paniği: Londra'ya acil iniş yaptı

SunExpress’in İngiltere’nin Bristol kentinden Antalya’ya gitmek üzere havalanan yolcu uçağı, yapılan bomba ihbarı nedeniyle Londra Stansted Havalimanı’na acil iniş yaptı. Güvenlik güçleri tarafından uçakta yapılan detaylı aramalarda ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

İngiltere'den Türkiye'ye seyahat eden yolcular, havada büyük bir panik yaşadı. Bristol Havalimanı’ndan Antalya’ya gitmek üzere saat 18.40'ta kalkış yapan SunExpress Havayolları’na ait XQ-585 sefer sayılı yolcu uçağına, havalandıktan kısa bir süre sonra bomba ihbarı yapıldı.

Havada acil durum alarmı

Kaptan pilot, gelen ihbar üzerine hava trafik kontrolörleriyle irtibata geçerek acil durum bildirdi. Yapılan değerlendirmelerin ardından, uçuş güvenliğini sağlamak amacıyla rotanın en yakın güvenli noktaya çevrilmesi kararlaştırıldı. TC-SRG kuyruk tescilli uçak, Londra Stansted Havalimanı’na yönlendirildi.

Geniş güvenlik önlemleri alındı

Uçağın inişi öncesinde Londra Stansted Havalimanı pisti ve apronda üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Acil müdahale ekipleri, itfaiye ve polis araçları pist kenarında hazır bekletildi. SunExpress uçağı, alınan yoğun tedbirler altında havalimanına güvenli bir şekilde inişini gerçekleştirdi.

Aramalar temiz çıktı

Uçağın güvenli bölgeye çekilmesinin ardından yolcular tahliye edilerek terminale alındı. Terörle mücadele ekipleri ve bomba uzmanları, uçağın kabin bölümünde, kokpitinde ve kargo alanında dedektör köpeklere detaylı arama prosedürleri uyguladı. Bagajların ve koltukların tek tek kontrol edildiği operasyonun ardından herhangi bir olumsuzluğa veya patlayıcı maddeye rastlanmadı. Yapılan incelemeler sonucunda bomba ihbarının asılsız olduğu kesinleşti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız