İstanbul
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3985 %0.03
55,3850 %0.08
6.589,23 %-0.26
83.533,58 %-0.21
Muhalif. GÜNDEM “Ankara Abisi” Yasin Oyanık tutuklandı: Dernek ve avukatından açıklama

“Ankara Abisi” Yasin Oyanık tutuklandı: Dernek ve avukatından açıklama

Sosyal medyada “Ankara Abisi” olarak tanınan Yasin Oyanık, dernek hesaplarına gelen şüpheli para transferlerine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklandı.

“Ankara Abisi” Yasin Oyanık tutuklandı: Dernek ve avukatından açıklama
KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 3 dk

Sosyal medyada “Ankara Abisi” adıyla tanınan ve kurduğu dernek üzerinden yardım kampanyaları yürüten Yasin Oyanık, Uşak merkezli soruşturma kapsamında tutuklandı. Ankara Abisi İyilik Derneği ve Oyanık'ın avukatı Hüseyin Emre Dereli tarafından yapılan ortak açıklamada suçlamalar reddedildi.

Soruşturmanın önemli bir bölümünü dernek hesaplarına gelen bazı para transferlerinin kaynağına ilişkin iddiaların oluşturduğu belirtildi. Açıklamada, transferlerin kaynağına yönelik iddialarla dernek yöneticilerinin bu kaynağı bilerek ve suç amacıyla hareket edip etmediğinin ayrı ayrı araştırılması gerektiği ifade edildi.

Yasin Oyanık 13 Ekim'de tutuklandı

Ankara Abisi İyilik Derneği Başkanı Yasin Oyanık, bağışçıların gönderdiği paraların suç teşkil ettiği iddiasıyla yürütülen Uşak merkezli soruşturma kapsamında 9 Ekim 2026'da gözaltına alındı.

İfade işlemleri için Uşak'a sevk edilen Oyanık'ın, 13 Ekim 2026'da “Malvarlığı Değerlerinin Meşru Bir Yolla Elde Edildiği Konusunda Kanaat Uyandırmak” suçlamasıyla tutuklandığı bildirildi.

Dernek hesaplarındaki transferlere ilişkin açıklama

Tutuklama kararının ardından Ankara Abisi İyilik Derneği ve Oyanık'ın vekili Avukat Hüseyin Emre Dereli imzasıyla yayımlanan açıklamada suçlamalar reddedildi. Soruşturmanın içeriğine ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

“Soruşturmanın önemli bir bölümünü, dernek hesaplarına gelen bazı transferlerin kaynağına ilişkin iddialar oluşturmaktadır. Bu iddialar ile dernek yöneticilerinin söz konusu kaynağı bilerek ve suç amacıyla hareket edip etmediği, ayrı ayrı araştırılması gereken hususlardır. Derneğin yardım faaliyetleri yanında, harcanmayan kaynakların hesaplarda ve dernek adına kayıtlı varlıklarda bulunması da mali incelemenin kapsamındadır. Bu nedenle kamuoyuna eksik, kesinliği bulunmayan veya yanıltıcı açıklamalar yapılmamasına özen gösteriyoruz.”

“Tutuklama bir mahkûmiyet hükmü değildir”

Açıklamada, Yasin Oyanık'ın kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediği belirtildi. Derneğin faaliyetlerinin banka hareketleri ve faturalar üzerinden incelenebileceği savunularak şu açıklama yapıldı:

“Öncelikle; tutuklama kararı bir mahkûmiyet hükmü değildir ve isnat edilen suçların işlendiğinin kesinleştiği anlamına gelmez. Dernek Başkanımız Sayın Oyanık suçlamaları kabul etmemekte; açıklamalarının, derneğin mali kayıtlarının ve yardım faaliyetlerine ilişkin belgelerin birlikte değerlendirilmesini istemektedir. İddia edilen konulara ilişkin beyanlarımız savcılığa sunulmuş, savunma ve itirazlarımız soruşturma makamlarına ayrıntılı yapılmıştır.”

Basın kuruluşları ve sosyal medya kullanıcılarından kesinleşmemiş iddiaları “hüküm gibi” sunmamaları istenen açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi:

“Yargı sürecine saygımızı koruyarak, soruşturma makamlarına ve savcılığa, gerekli tüm bilgilendirmeler yapılacak olup, savunmanın ve bütün delillerin eksiksiz değerlendirileceğine inanıyoruz. Türk yargısına olan güvenimiz tamdır”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız