Anadolu Otoyolu’nun Muallimköy ile Gebze kavşakları arasındaki Ankara-İstanbul yönü, bakım ve yenileme çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılacak.
Çalışmaların 2 Haziran 2026 sabah 08.00 itibarıyla başlayacağı bildirildi.
Trafik D-100 ve Kuzey Marmara’ya yönlendirilecek
Kapatma nedeniyle Ankara-İstanbul yönündeki araçlar Muallimköy Kavşağı’ndan D-100 karayoluna ve ardından Kuzey Marmara Otoyolu’na yönlendirilecek.
Yetkililer, sürücülerin alternatif güzergâhları kullanmaları gerektiğini belirtti.
Giriş-çıkışlarda da düzenleme var
D-100 ve Kuzey Marmara Otoyolu üzerinden Anadolu Otoyolu Muallimköy Kavşağı İstanbul yönüne girişler de kapatılacak.
İstanbul yönüne gitmek isteyen sürücüler için Bilişim Vadisi Kavşağı öncesindeki alt geçitten U dönüşü yapılması öneriliyor.
Osmangazi Köprüsü bağlantıları da etkilenecek
Muallimköy Kavşağı’nda Osmangazi Köprüsü istikametinden gelen ve Anadolu Otoyolu’na bağlanan kollar da kapalı olacak.
Sürücüler, bu noktada da alternatif olarak D-100 karayolunu kullanarak İstanbul ve Ankara yönüne geçiş yapabilecek.
Sürücülere uyarı
Yetkililer, çalışma süresince bölgede trafik yoğunluğu yaşanabileceğini belirterek sürücülerin yol durumunu takip etmeleri ve alternatif güzergâhları tercih etmeleri gerektiğini vurguladı.
