İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3946 %0.03
54,9474 %-0.71
6.485,14 %-1.84
81.724,00 %-2.31
Muhalif. GÜNDEM Altı ilde eş zamanlı tefecilik baskını: 21 kişi yakalandı

Altı ilde eş zamanlı tefecilik baskını: 21 kişi yakalandı

Yalova merkezli yürütülen operasyonda, vatandaşları borçlandırarak zorla senet imzalatan ve silahlı saldırılara karışan organize suç örgütü çökertildi.

Altı ilde eş zamanlı tefecilik baskını: 21 kişi yakalandı
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, tefecilik faaliyetleri yürüten bir suç örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda, suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları ve vatandaşları baskı altına alarak zorla çek-senet imzalattıkları belirlenen şüphelilerin yakalanması için düğmeye basıldı. 13 Ekim tarihinde Yalova, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Şanlıurfa ve Konya illerini kapsayan 39 farklı adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Suç örgütüne ağır darbe

Operasyonun hedefindeki şüphelilerin, borçlandırdıkları kişilerin ev ve iş yerlerine yönelik silahlı saldırılar düzenledikleri tespit edildi. Emniyet güçlerinin gerçekleştirdiği baskınlarda 21 şüpheli gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Adreslerde yapılan detaylı aramalarda ise suç unsuru teşkil eden çok sayıda materyale el konuldu.

Altı ilde eş zamanlı tefecilik baskını: 21 kişi yakalandı

Ele geçirilen deliller soruşturmayı derinleştirdi

Yapılan aramalarda 2 adet tabanca ve 100 adet 9 milimetre çapında fişek ele geçirilirken, örgütün faaliyetlerini belgeleyen çok sayıda dijital materyal, çek, senet, tapu ve çeşitli evrak muhafaza altına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili adli süreç devam ederken, emniyet birimleri olayla bağlantılı olabilecek diğer unsurların tespiti için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız