İstanbul
Hafif yağmur
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,4684 %0.19
51,2648 %-0.07
6.418,21 % 2,74
66.326,91 %-0.62
Muhalif. GÜNDEM Ali Babacan: ”Seçimden sonra biz gelince iş imkanları çoğalır” 

Ali Babacan: ”Seçimden sonra biz gelince iş imkanları çoğalır” 

”Seçimden sonra biz gelince iş imkanları çoğalır” 

Okunma Süresi: 3 dk

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti çalışmaları için gittiği Elazığ’da vatandaşların sorunlarını dinledi. İzmir’de üniversite okuduğunu söyleyen bir gencin, “Yurt yok. Hani bu sorun çözülmüştü. Babam asgari ücretle çalışıyor, bir öğrenci nasıl kira tutsun? sözleri üzerine Babacan, ”Gençler için gençlerle birlikte kazanacağız. Yurt sorununu çözeceğiz. Biz iktidara geldiğimizde, üniversite öğrencilerinin maddi imkan diye bir derdi olmayacak. Maddi imkanı olmayan öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını devlet karşılayacak” diye konuştu. 

Ali Babacan, parti çalışmaları için gittiği Elazığ’da vatandaşlar ile bir araya geldi. Elazığ depreminde dükkanını kaybettiğini belirten bir vatandaş, yaşadığı sorunları Babacan’a anlatırken, “Hakkını kaybeden bir hak sahibiyim, 2,5 senedir dükkanım verilmedi” dedi. 

”Bu dönemde paran ya da dayın olacak”

Başka bir vatandaşın, “67 yaşındayım, oğlum 35 yaşında bekar ve işsiz” sözleri üzerine Babacan, “Seçimden sonra biz gelince iş imkanları çoğalır” diye cevap verdi. Babacan, ”Benim kızım mimarlık fakültesini bitirdi, iş bulamıyor. Bu dönemde paran ya da dayın olacak. İnsanlar ülkeyi terk ediyor” diyen vatandaşa ise, “Kamuya girişlerde mülakatı kaldıracağız. Mülakat kalkınca fırsat eşitliği sağlanacak” yanıtını verdi. 

”İşi bilmeyenler geldikleri zaman batırıyorlar”

Başka bir vatandaş da tüketici kredisi faizlerinin yüksekliğine değinerek, “Sizin zamanınızda ekonomi çok iyiydi, faizler ve enflasyon düşüktü… Şimdi Merkez Bankası yüzde 13 faiz açıklıyor. Ben geçen ay bankadan 50 bin lira para çektim, yüzde 28, kesintileri ile banka faizi yüzde 33 buluyor. Borcu borç ile kapatıyordum. Sizin döneminizde ev sahibi oldum. 2002’den beri AK Partiliyim, artık onlara oy moy yok, Allah sizin yardımcınız olsun. Borcu borçla kapatıyorum. Sizin zamanınızda kredi çektim, ev aldım. Yıllık faiz yüzde 9’du” diye konuştu.

Babacan ise, “Yüzde 13’le Merkez Bankası’ndan aldı, sana yüzde 33’le sattı. ‘Kazandıran hesap’ dedikleri, bankaya kazandıran hesap… Faizleri yüzde 0,6’ya kadar indirmiştik. Ama bu, ancak düzgün bir kadroyla oluyor. İşi bilmeyenler geldikleri zaman batırıyorlar” karşılığını verdi.

”Yurt yok, hani bu sorun çözülmüştü!”

İzmir’de üniversite okuduğunu söyleyen bir gencin, “Yurt yok. Hani bu sorun çözülmüştü. Ayıp, günah. Bu öğrenciler bunu hak etmiyor. Babam asgari ücretle çalışıyor, bir öğrenci nasıl kira tutsun? Biz, size oy vereceğiz, kurban olayım kazanın” sözleri üzerine Babacan, “Gençler için gençlerle birlikte kazanacağız. Yurt sorununu çözeceğiz. Bu sene 850 bin genç üniversiteye girmeyi hak etti. Ama 105 bini kayıt yaptıramadı. Yurt yok. Ulaşım… Bayramda gidip gelebildin mi? Biz iktidara geldiğimizde, üniversite öğrencilerinin maddi imkan diye bir derdi olmayacak. Maddi imkanı olmayan öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını devlet karşılayacak” yanıtını verdi. (ANKA) 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız