İstanbul
Parçalı bulutlu
-0°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,2764 %-0.01
50,3523 %0.3
6.494,20 % 1,86
92.923,55 %-2.327
Ara
Muhalif. GÜNDEM AKOM'dan, "İstanbul'da kar yağışı kuvvetlenecek" uyarısı

AKOM'dan, "İstanbul'da kar yağışı kuvvetlenecek" uyarısı

Meteoroloji ve AKOM’un arka arkaya yaptığı uyarıların sonrasında İstanbul'da kar yağışı etkisini gösterdi. Kent genelinde sıcaklıklar hızla düşerken, öğle saatlerine kadar kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AKOM ve valiliklerden gelen uyarıların ardından beklenen kar yağışı İstanbul’da sabah saatleri itibarıyla etkili olmaya başladı. Gece boyunca devam eden yağış, kenti beyaz örtüyle kaplarken, özellikle ana arterlerde trafik yoğunluğu kritik seviyelere ulaştı.

Öğle saatlerine dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent genelinde etkili olan kar yağışıyla ilgili yeni bir açıklama yayımladı. Açıklamada, kar yağışının öğle saatlerine kadar yer yer kuvvetli şekilde devam edeceği vurgulandı.

AKOM’un paylaştığı verilere göre, şehir merkezinde hava sıcaklığı 1 derece civarında seyrederken, kırsal ve yüksek kesimlerde sıcaklıkların eksi 3 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Dondurucu soğukla birlikte buzlanma riskinin artacağı belirtilerek vatandaşların dikkatli olması istendi.

Kentte öğleye kadar kar yağışının etkili olacağı, akşam saatlerinden itibaren ise yağışın karla karışık yağmur şeklinde görülebileceği tahmin ediliyor.

Ağır taşıtlar ve kuryelerin tarfiğe çıkışı yasaklandı

İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle saat 10.00'dan itibaren ağır taşıtların ve kuryelerin trafiğe çıkışının ikinci talimata kadar yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte kar yağışının etkili olduğu bildirildi.

Kar yağışı sebebiyle saat 10.00'dan itibaren ağır taşıtların ve kuryelerin trafiğe çıkışının ikinci emre kadar yasaklandığı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *