İstanbul
Parçalı az bulutlu
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,2410 %0.04
53,9017 %-0.05
6.162,02 % -1,73
65.077,99 %-1.208
Muhalif. GÜNDEM Ahbap soruşturmasında yeni gelişme: Fatih Altaylı, Hazal Kaya ve Şahan Gökbakar ifadeye çağrıldı

Ahbap soruşturmasında yeni gelişme: Fatih Altaylı, Hazal Kaya ve Şahan Gökbakar ifadeye çağrıldı

Ahbap Derneği soruşturmasında altı yeni isim için ifade süreci başlatıldı. Gazeteciler, oyuncular ve bir sosyal medya fenomeni ifadeye çağrıldı.

Ahbap soruşturmasında yeni gelişme: Fatih Altaylı, Hazal Kaya ve Şahan Gökbakar ifadeye çağrıldı
KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Ahbap Derneği adına toplanan bağışların usulsüz şekilde kullanıldığı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında altı yeni ismin ifade vermek üzere çağrıldığı bildirildi.

Altı isim için ifade süreci başlatıldı

Soruşturma kapsamında gazeteciler Fatih Altaylı, Ruşen Çakır ve Özlem Gürses, oyuncular Hazal Kaya ile Şahan Gökbakar ve sosyal medya fenomeni Fatih Koparan ifadeye çağrıldı.

Daha önce aynı soruşturma kapsamında gazeteciler Ece Üner ve Fatih Portakal, avukat Feyza Altun, müzisyen Gökhan Özoğuz ile sunucu Öykü Serter'in de ifade verdiği açıklanmıştı.

Soruşturmanın kapsamı genişliyor

Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma, Ahbap Derneği adına toplanan bağışların bazı şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı iddiaları üzerine başlatıldı. Dosyada "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "nitelikli dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlamaları kapsamında inceleme yürütülüyor.

Soruşturmada hazırlanan MASAK raporları, hesap hareketleri, teknik ve fiziki takip çalışmaları doğrultusunda bazı şüphelilerin mali profilleriyle uyumsuz para hareketleri, yüksek tutarlı para transferleri, şans oyunları hesaplarına yapılan işlemler ve çok sayıda tapu devri tespit edildiği öne sürüldü.

Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur da dosyada yer alıyor

Dosya kapsamında daha önce düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent ile Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur da tutuklanan isimler arasında yer aldı.

Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında farklı illerde gerçekleştirilen operasyonlarla yeni gözaltılar yapılırken, dernek ve bazı şüphelilere ait mal varlıklarına da el konuldu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız