İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4270 %0.06
52,1093 %0.44
7.751,36 % 3,30
88.326,59 %-1.002
Ara
Muhalif. GÜNDEM Adalet Bakanı Tunç'tan Öcalan açıklaması

Adalet Bakanı Tunç'tan Öcalan açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun çalışmalarını desteklediklerini belirterek, sürecin başarıya ulaşması için Adalet Bakanlığı olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Okunma Süresi: 1 dk

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tunç, komisyonun çalışmalarının çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili komisyona davet edildim ve milletvekillerinin sorularını yanıtladım” dedi.

Türkiye’nin uzun yıllardır terörle mücadele ettiğini ve bu süreçte büyük ekonomik kayıplar ve acıların yaşandığını hatırlatan Tunç, sürecin amacının bu kayıpların tekrarlanmamasını sağlamak olduğunu ifade etti. Bakan, “Başlayan Terörsüz Türkiye sürecinin başarıya ulaşması noktasındaki çalışmaları destekliyoruz. Adalet Bakanlığı olarak sürecin kolaylaştırılması ve bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz idari uygulamalardan kaynaklanan sorunların giderilmesi konusunda milletvekilleri ve komisyon üyeleriyle çalışmalarımızı paylaştık” dedi.

Tunç, sürecin ilerleyişi için gerekli olabilecek yasal düzenlemelerin TBMM’nin takdirinde olduğunu belirterek, “Meclis Komisyonunun iradesi önemli çünkü milli iradenin tecelligahı Meclisimiz. Onların alacağı kararlar, çizeceği yol haritası doğrultusunda bizler de çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Komisyonun İmralı’ya gidip gitmeyeceğine dair soruya ise Tunç, “Onlar komisyonun takdirinde olan hususlar” şeklinde yanıt verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *