İstanbul
Açık
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,0754 %0.17
51,2133 %0.04
7.301,96 % 1,68
68.289,10 %-4.225
Muhalif. GÜNDEM Adalet Bakanı Akın Gürlek'ten Alican Uludağ açıklaması: "Mahkemenin takdiri"

Adalet Bakanı Akın Gürlek'ten Alican Uludağ açıklaması: "Mahkemenin takdiri"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, gazeteci Alican Uludağ’ın İstanbul’a götürülmesinde yetki sorunu olmadığını açıkladı; avukat ise suç yerinin Ankara olduğunu vurguladı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Adalet Bakanı Akın Gürlek, geçen hafta tutuklanan gazeteci Alican Uludağ’ın Ankara’dan İstanbul’a sevk edilmesinde bir yetki sorunu olmadığını belirtti. Bakan Gürlek, AK Parti grup toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, suçun işlendiği şehrin önemine dikkat çekti.

Gürlek, "TCK’nın 217/A maddesi kapsamında bilgiyi yalan olarak alenen yayma suçunda yetki bakımından sıkıntı yok. Hâkimlerin takdiriyle, o tarihte suç şehri İstanbul olduğu için işlem yapıldı. Bu süreç tamamen bağımsız yargının kontrolünde" dedi.

Uludağ’ın avukatından tepki

Gazeteci Alican Uludağ’ın avukatı Abbas Yalçın ise Bakan Gürlek’in açıklamalarına karşı çıkarak, suç yerinin Ankara olduğunu vurguladı. Yalçın, “CMK 12’ye göre davaya bakma yetkisi suçun işlendiği yer mahkemesine aittir. Paylaşım İstanbul’daki soruşturmaya taşınsa da suç yeri değişmez. Mağdur, paylaşımı Ankara’da gördü; bir yıl sonra İstanbul demek doğru değil” ifadelerini kullandı.

Terörsüz Türkiye raporu

Bakan Gürlek, Terörsüz Türkiye sürecine dair nihai raporun sunulduğunu açıklayarak, “Kesinlikle şahsi cezasızlık algısı, yerel af ya da şahsa özgü bir düzenleme raporda yok. Takdir Meclis’in, kanun yapım sürecinde Adalet Bakanlığı teknik ekiplerle her zaman hazır” dedi.

Sosyal medya düzenlemesi

Gürlek, sosyal medya düzenlemesinin iki aşamalı olacağını belirtti. 15 yaş altı çocuklar için Aile Bakanlığı çalışıyor, Adalet Bakanlığı ise 15 yaşını doldurmuş kullanıcılar için anonim hesaplarla itibar suikastının önüne geçilmesini hedefliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız