İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Muhalif. GÜNDEM 56 yaşında yarım kalan eğitim hayaline yeniden sarıldı

56 yaşında yarım kalan eğitim hayaline yeniden sarıldı

Gaziantep’te çocukken okula gönderilmeyen 56 yaşındaki Leyla Akcan, otobüs durağında duyduğu sözün ardından okuma yazma kursuna başladı.

56 yaşında yarım kalan eğitim hayaline yeniden sarıldı
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

Gaziantep’te yaşayan 56 yaşındaki Leyla Akcan, çocukluk yıllarında başlayamayan eğitim hayatını yıllar sonra yeniden kuruyor. Otobüs durağında yön sorduğu kişinin sözleri üzerine karar veren 7 çocuk annesi Akcan, okuma yazma öğrenmek için kursa başladı.

Akcan’ın yıllar sonra başlayan kurs süreci

Ev kadını olan Akcan, Şahinbey Belediyesi’nin Binevler Sosyal Tesisi’nde açtığı okuma yazma kursuna katılıyor. Harfleri ve sayıları öğrenmeye başlayan Akcan, çocukken ailesi tarafından okula gönderilmediğini ve bu nedenle içinde kalan isteği gerçekleştirmek istediğini anlattı. 

Babasının, kendisini okutmadığı için aldığı cezayı ödemesine rağmen kararından vazgeçmediğini belirtti.

Okuma yazmanın ardından kitap yazmak istiyor

Durağa gelen otobüsün nereye gittiğini sorduğu kişinin “Teyze daha gençsin, niye okumayı yazmayı öğrenmiyorsun?” sözlerinin kendisini üzdüğünü ancak ardından harekete geçirdiğini söyleyen Akcan, okuma yazmayı öğrendikten sonra kendi kitabını yazmayı hedefliyor. Akcan, “Şu an kör gibiyim. Okumayı öğrenince gözümün önündeki perde kalkacak” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız