İstanbul
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,7543 %0.14
47,6518 %0.33
4.422,18 % -0,50
121.753,32 %4.045
Ara
Muhalif. GÜNDEM 100. günde Saraçhane’de tarihi miting: Erdoğan artık Cumhurbaşkanı değil, cunta başkanıdır

100. günde Saraçhane’de tarihi miting: Erdoğan artık Cumhurbaşkanı değil, cunta başkanıdır

CHP, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının 100. gününde Saraçhane’de miting düzenledi. Parti yetkilileri, Erdoğan’ı “cunta başkanı” olarak nitelendirirken, tutuklamalara ve doğalgaza yapılan zamlara tepki gösterdi. Binlerce vatandaşın katıldığı mitingde adalet ve hukuk vurgusu öne çıktı.

Okunma Süresi: 2 dk

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı soruşturmalarda gözaltıların başladığı 19 Mart’ın ardından 100. günde Saraçhane Meydanı’nda büyük bir miting düzenledi. Parti yetkilileri ve binlerce vatandaşın katıldığı mitingde, tutuklamalara tepki gösterildi ve adalet vurgusu yapıldı.

Mitingde konuşan CHP Sözcüsü, “Ekrem Başkanımızın tutsaklığının 100. gününde milletin evindeyiz. Siz darbecilere, cuntaya, faşizme boyun eğmeyenlersiniz. Hepinizle gurur duyuyorum” dedi. Erdoğan’ın 19 Mart’ta söylediği “Bir ay sonra birbirlerinin yüzüne bakamayacaklar” sözlerine atıfta bulunan Sözcü, “Biz bugün omuz omuzayız, kardeşiz” ifadelerini kullandı.

Sözcü, yaşananların darbe olduğunu belirterek, “Her darbenin bir bildirisi olur. 19 Mart’ta 557 milyar yolsuzluk var, İmamoğlu suç örgütü lideridir diye servis edilen haber bu darbenin bildirisidir. Ancak milletimiz bu darbecileri püskürtmüştür” diye konuştu.

Tutuklu belediye çalışanları ve meclis üyelerine de dikkat çeken Sözcü, “Ahmet Özer 244 gündür tutuklu, Emrah Şahan ve Ekrem Başkan 100 gündür cezaevinde. Tüm baskılara rağmen millet seçtiklerinin arkasında duruyor” dedi. Erdoğan’ı “Artık cumhurbaşkanı değil, cunta başkanıdır” diye niteledi.

Mitingde, hukuksuzluk ve adalet vurgusu ön plandaydı. Sözcü, Erdoğan’a sert sözlerle seslenerek “Sen gizli dosyaların yargıcısın, siyaseti alet ediyorsun. Bin yerde operasyon yapsan direneceğiz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, doğalgaza yüzde 25 zam yapılmasını da eleştiren CHP Sözcüsü, “Bunun sebebi bu darbedir. Darbecilerden hesap soracağız” dedi.

Miting sonunda, CHP’nin dünya siyaset tarihinin en büyük imza kampanyasında 20 milyonun üzerinde imza topladığı bildirildi. Sözcü, Erdoğan’a “Adayımı bırak, sandığı getir” çağrısı yaptı.

Katılımcılar arasında çok sayıda üniversite öğrencisi ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de yer aldı. Sözcü, “Bariyerleri yıkarak, omuz omuza geldiniz. İstanbul’un tüm üniversitelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *