İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5250 %0.05
49,6577 %0.12
5.776,09 % 0,40
92.313,50 %-1.025
Ara
Muhalif. EKONOMİ Rekabet Kurulu’ndan 39 süt firmasına soruşturma

Rekabet Kurulu’ndan 39 süt firmasına soruşturma

Rekabet Kurulu, çiğ süt üreticilerinin süt karşılığı yem uygulaması ile baskı altına alındığı iddiaları üzerine 39 firma hakkında soruşturma başlattı.

Okunma Süresi: 1 dk

Süt ve süt ürünleri üretimi ve satışıyla faaliyet gösteren bazı firmaların, çiğ süt satın aldıkları hayvancılık işletmelerini “süt karşılığı yem” uygulamasıyla baskı altına aldığı iddiası üzerine Rekabet Kurulu 39 firma hakkında soruşturma başlattı.

Kurul, soruşturma süresince üreticilere miktar veya marka dayatmasının yapılmamasını ve Çiğ Süt Üretim Sözleşmesi hükümlerine uyulmasını sağlayacak geçici tedbirler aldı.

Soruşturma kapsamında, süt ve yem satışına ilişkin faturaların her üç ayda bir Rekabet Kurumu’na sunulması, üreticilerin bilgilendirilmesi ve söz konusu tedbirlere uyumun izlenmesi zorunlu hale getirildi. Kurum, böylece piyasada uygulamanın şeffaf şekilde yürütülmesini ve çiğ süt üreticilerinin korunmasını hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *