İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5331 %0.06
49,6506 %-0.02
5.761,49 % 0,15
91.968,40 %-1.468
Ara
Muhalif. EKONOMİ Kısıtlamalar engel olmadı: 10 kişiden 6'sı online alışverişte yurt dışını tercih ediyor

Kısıtlamalar engel olmadı: 10 kişiden 6'sı online alışverişte yurt dışını tercih ediyor

Türkiye'de, yurt dışı alışverişe dair kısıtlamalar uygulanmasına karşın, tüketicilerin %58'i, yani her 10 kişiden 6'sı online alışverişlerini yurt dışından gerçekleştiriyor. Bu alışverişlerde en popüler ülke %68 ile Çin olurken, %36 ile ABD ikinci sırada yer alıyor.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye’de uygulanan yasal düzenlemeler ve yüksek vergi oranla­rı, Türk tüketicisinin yurt dı­şından online alışveriş iştahı­nı engelleyemiyor. Son iki yıl­dır Türkiye’de yurt dışından online alışverişleri düzenleyen mevzuattaki düzenlemeler­le gümrük muafiyet sınırında ve vergi uygulamalarında hatı­rı sayılır güncellemeler yapıl­dı. Bilindiği gibi kamuoyunda ‘Temu yasası’ olarak adlandırı­lan düzenleme ile gümrük mu­afiyet limiti 150 eurodan indi­rilerek 30 euro ile sınırlandırıl­dı. Buna göre, Türkiye’de yurt dışından posta veya hızlı kar­go yoluyla gelen bireysel gön­deriler için uygulanan vergisiz alışveriş limiti 30 Euro'yu geçe­meyecek.

Dünya'nın haberine göre; 30 Euro üzerindeki ürünler ise ticari kapsama gir­diği için yüzde 30 ile 60 arasın­da gümrük vergisine tabii tu­tuluyor. Ancak tüm bu düzen­lemeler, Türk vatandaşlarının yurt dışından alışveriş yap­malarına engel olamadı. DHL eCommerce, 24 ülkede 24 bin kişinin katılımıyla gerçekleş­tirdiği 2025 E-Ticaret Trend­leri Raporu’nun Türkiye so­nuçlarını açıkladı. Rapora göre, Türkiye’de online alışveriş ya­panların yüzde 58’i yani her 10 kişiden yaklaşık 6’sı yurtdışın­daki perakendecilerden alışve­riş yapıyor ve yüzde 37’si bunu en az ayda bir kez gerçekleştiri­yor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *