İstanbul
Kapalı
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,0788 %0.18
51,2246 %0.02
7.250,40 % 0,96
70.302,30 %-2.48
Muhalif. EKONOMİ İslam Memiş’ten altın için kritik uyarı: Altın vuruş kapıda

İslam Memiş’ten altın için kritik uyarı: Altın vuruş kapıda

Altın piyasalarında yön arayışı sürerken Finans Analisti İslam Memiş’ten dikkat çeken uyarılar geldi. Kritik veriler öncesi belirsizliğe işaret eden Memiş, ons ve gram altın için “altın vuruş” olarak tanımladığı sert bir fiyat hareketinin kapıda olduğunu söyledi.

Okunma Süresi: 2 dk

Ekonomi gündeminin en çok konuşulan başlıklarından biri olan altın fiyatlarında dalgalı seyir devam ediyor. Küresel piyasalarda açıklanacak ABD tarım dışı istihdam ve enflasyon verileri öncesi yatırımcıların temkinli bekleyişe geçtiğini belirten Finans Analisti İslam Memiş, fiyatlarda yön kırılımının bu veriler sonrası netleşeceğini ifade etti.

Piyasalarda gergin bir atmosfer olduğunu vurgulayan Memiş, haftanın ikiye ayrılması gerektiğini belirterek, “Bu veriler bahane edilerek sert bir yön kırılımı yaşanacak. Ancak şu aşamada bunun yukarı mı aşağı mı olacağını kestirmek zor” dedi.

Ons altın için kritik seviyelere dikkat çeken Memiş, 5 bin 80 dolar seviyesinin belirleyici olacağını belirtti. Bu seviyenin yukarı yönlü kırılması halinde 5 bin 200 doların gündeme gelebileceğini söyleyen Memiş, aksi durumda 4 bin 800 dolar seviyesinin güçlü bir destek olarak çalışacağını ifade etti. Belirsizliğin veri açıklamalarıyla sona ereceğini vurguladı.

Gram altın cephesinde ise yeni bir trend oluştuğunu dile getiren Memiş, 7 bin TL seviyesinin altına sarkılmasının istenmediğini söyledi. Altının geniş bant aralığında dalgalanacağını belirten Memiş, kısa vadede 7 bin–8 bin TL bandının öne çıktığını, yıl içinde ise 10 bin TL seviyesinin hedef olmaya devam ettiğini kaydetti.

“Altın vuruşu” olarak tanımladığı sert fiyat hareketine de değinen Memiş, manipülasyon piyasasının sürdüğünü ve her ay sert düşüşler ile yükselişlerin görüleceğini söyledi. Ons altında 5 bin 80 ya da 6 bin dolar seviyelerinden en az 2 bin dolarlık sert bir geri çekilme yaşanabileceğini belirten Memiş, gram altında 10 bin TL seviyesine ulaşıldığında bu sürecin daha net hissedileceğini ifade etti.

Memiş, yatırımcıların ani fiyat hareketlerine karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayarak, piyasada dalgalanmanın uzun süre gündemde kalacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız