Kripto para piyasalarının öncüsü Bitcoin, hafta başında yaşadığı değer kayıplarını geride bırakarak 2 Mayıs Cuma gününün erken saatlerinde sert bir yükselişle dikkatleri üzerine çekti. Bitcoin, son olarak 7 Şubat'ta ulaştığı 100 bin dolar seviyesine yeniden yaklaşarak 97.483 dolara kadar çıktı.
Trump Politikaları Sonrası Kripto Piyasasında Dalgalanma
Bitcoin, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergisi politikalarının dijital varlık ve hisse senedi piyasalarında neden olduğu aşağı yönlü baskıdan etkilenmişti. 20 Ocak'ta, Trump'ın ikinci başkanlık döneminin başladığı gün 109 bin dolarlık rekor seviyeye ulaşan Bitcoin, bu tarihten sonra yaklaşık %30 değer kaybetmişti.
Bitcoin, Şubat’tan Bu Yana En Yüksek Seviyede
Bitcoin, son yükselişle birlikte 21 Şubat’tan bu yana görülen en yüksek seviyesine ulaştı. Yatırımcılar, 100 bin dolar psikolojik direncinin tekrar kırılıp kırılmayacağına odaklandı. Kripto para piyasalarında yükseliş trendinin devam edip etmeyeceği ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.