İstanbul
Kapalı
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,4684 %0.19
51,2648 %-0.07
6.418,21 % 2,74
66.510,67 %0.227
Muhalif. EKONOMİ Bakanlık raporu: Personelin motivasyonu istenilen seviyede değil

Bakanlık raporu: Personelin motivasyonu istenilen seviyede değil

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2025 Faaliyet Raporu yayımlandı. Raporda personel motivasyonu ve kurumsal kapasiteye ilişkin uyarılar yer alırken, çocuk işçiliği, mevsimlik tarım işçiliği ve mobbing başvuruları ile ilgili veriler paylaşıldı.

Okunma Süresi: 1 dk

Rapora göre, çocuk işçiliğiyle mücadele kapsamında 45 bin 854 çocuğa ulaşıldı. Mevsimlik tarım işçisi sayısı ise 72 bin 831 olarak kaydedildi.

Psikolojik taciz (mobbing) başvurularında artış yaşandığı belirtilirken, 27 bin 26 başvuru yapıldığı aktarıldı. Bakanlık, 2025/3 sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesi ve farkındalık çalışmaları sonrası toplumda psikolojik taciz konusunda bilincin arttığını, ALO 170 hattına yapılan başvuruların da buna paralel olarak yükseldiğini vurguladı.

SGK gelir-gider oranı hedefi aştı

Raporda, Bayram ikramiyesi alan emekli sayısının 15 milyon 909 bin 844 olduğu kaydedildi. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun gelirlerinin giderleri karşılama oranı ise yüzde 100,64 olarak gerçekleşti.

Devlet katkısının SGK gelirlerine oranı yıl sonunda yüzde 15,87 olarak bildirildi. Gelirlerin giderleri karşılama oranının yüzde 100,64’e ulaşması, hedefin aşıldığına işaret etti.

Kurumsal kapasite ve personel motivasyonu eleştirildi

Raporun “kurumsal kabiliyet ve kapasitenin değerlendirilmesi” bölümünde bakanlığın zayıf yönlerine de değinildi. İnsan kaynağının nicelik olarak yetersizliği, çalışma ortamının eksiklikleri, personelin motivasyon düzeyinin istenilen seviyede olmaması ve stratejik yönetim anlayışının hedeflenen düzeye ulaşmaması raporda öne çıkan eleştiriler arasında yer aldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız