İstanbul
Parçalı bulutlu
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,6132 %-0.11
47,4338 %-0.1
4.427,30 % 0,55
116.405,35 %0.818
Ara
Muhalif. EKONOMİ Koç Üniversitesi’nin ”28. Lisans ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni” gerçekleştirildi

Koç Üniversitesi’nin ”28. Lisans ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni” gerçekleştirildi

Koç Üniversitesi’nin “28. Lisans ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni”nde lisans ve lisansüstü eğitimini tamamlayan 1.293 öğrenci mezun oldu Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Nur Yalman: “Koç Üniversitesi’nin, dünyanın en itibarlı bilim yuvalarından biri haline geldiğini görmek ve bilmek, sizlerle beraber güzel ülkemizi bilim dünyasında yüceltmek en büyük ülkümüzdür. Bu konuda taviz vermeyeceğiz”

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 4 dk

İSTANBUL (AA) Koç Üniversitesi’nin “28. Lisans ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni”nde lisans ve lisansüstü eğitimini tamamlayan 1.293 öğrenci mezun oldu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, salgın nedeniyle 2020 ve 2021 yılı mezunlarının çevrim içi olarak gerçekleştirilen mezuniyet törenlerinin 21 ve 22 Haziran’da gerçekleştirildiği Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü’nde bugün de 2022 yılı mezunları kep attı.

Lisans ve lisansüstü eğitimini başarıyla tamamlayan 2022 mezun sınıflarından 1.293 öğrenci, bugün Rumelifeneri Kampüsü’nde düzenlenen 28’inci Mezuniyet Tören ile diplomalarını aldı. 2022 yılının üniversite birincisi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Suriye ve Filistin asıllı uluslararası öğrenci Shadi Hamdan oldu.

Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Nur Yalman ve Koç Üniversitesi Rektör Vekili ve Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı’nın katıldığı törenin konuk konuşmacısı ise dünyanın en güçlü şirketlerinden Exor N.V.'nin Üst Yöneticisi (CEO), Stellantis N.V. ve Ferrari N.V.'nin Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann oldu.

"Sizlerin parlak geleceğini düşündükçe güzel ülkemiz için gurur duyuyorum"

Açıklamada törendeki görüşlerine yer verilen Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Nur Yalman, Koç Üniversitesi’nin elde ettiği büyük başarılarda önemli katkıları bulunan Koç Ailesine, mütevelli heyeti üyelerine, öğretim üyelerine, mezunlara ve öğrencilere teşekkürlerini ileterek, şunları kaydetti:

“Koç Üniversitesi’nin, dünyanın en itibarlı bilim yuvalarından biri haline geldiğini görmek ve bilmek, sizlerle beraber güzel ülkemizi bilim dünyasında yüceltmek en büyük ülkümüzdür. Bu konuda taviz vermeyeceğiz. Sıkıntılı, dünya için çok önemli ve birçok değişiklikleri de beraberinde getirecek bir dönemi ardımızda bırakırken, birlikte dehşetli zorlukların üstesinden geldik. Unutmayın ki, sizlerin Koç Üniversitesi mezunu olarak altından kıymetli birer diplomanız olacak. Kıymetini biliniz... Sizlere, her birinize, bütün hayatınız boyunca önemli kapılar açılacaktır. Çok başarılı, muhteşem bir gelecek sizi bekliyor. Sizlerin parlak geleceğini düşündükçe güzel ülkemiz için gurur duyuyorum."

“Koç Üniversiteliler olarak ilim meşalesinin her daim yanmasını sağlayacağız"

Koç Üniversitesi Rektör Vekili ve Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı da “Atatürk, Cumhuriyetimizin 10. yılında verdiği Nutuk’ta bilimin öneminin altını çizmiştir; ‘Türk milletinin yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir. Bunun içindir ki, milletimizin yüksek karakterini, yorulmaz çalışkanlığını, fıtrî zekâsını, ilme bağlılığını, güzel sanatlara sevgisini, millî birlik duygusunu mütemadiyen ve her türlü vasıta ve tedbirlerle besleyerek inkişaf ettirmek millî ülkümüzdür.’ Bizler de Koç Üniversiteliler olarak bu ilim meşalesinin her daim yanmasını sağlayacak; eğitimde ve bilimde en mükemmeli yakalamak için her zamankinden daha çok çalışarak gençlerimizi yarınlarımıza en iyi şekilde hazırlamak için bize düşeni yapmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

“Öğrenme becerinizi asla kaybetmeyin”

Konuk konuşmacı olarak törene katılan dünyanın en güçlü şirketlerinden Exor N.V.'nin CEO'su, Stellantis N.V. ve Ferrari N.V.'nin Yönetim Kurulu Başkanı olan John Elkann’a, son 10 yıldır cesur ve ileri görüşlü vizyonu ile aile şirketler grubunun sıçrayarak büyümesini ve uzun yıllar boyunca aynı başarıyı göstermesini sağladığı için Koç Üniversitesi İşletme Alanında şeref doktorası verildi.

John Elkann, öğrencilere kendi deneyimlerinden de yola çıkarak, "Öğrenme becerinizi asla kaybetmeyin. Okumaya, öğrenmeye devam edin, keşfetmeyi asla bırakmayın. Okul yıllarınızın size vermiş olduğu en değerli hediye edindiğiniz bilgilerden ziyade bu öğrenme becerisidir. Onu kaybetmeyin." tavsiyesinde bulundu.

2022 yılının birincisi Shadi Hamdan, Koç Üniversitesi tarihinde üniversite birincisi olarak mezun olmayı başaran ilk uluslararası öğrenci oldu. Suriye ve Filistin asıllı olan Shadi Hamdan bu çok önemli başarısına ek olarak öğrenciliği sırasında, araştırma ve öğretim asistanı olarak Yapay Zekâ Araştırma Merkezi’nde de çalıştı.

Shadi Hamdan, “Beş yıl önce, bambaşka bir yerdeydim. Koç Üniversitesi’ndeki eğitimime başlarken, tamamen farklı bir ülkede, yeni bir ortamda bulunmaktan dolayı heyecanlı ve endişeliydim. Ne şanslıyım ki yardım etmeye istekli pek çok öğrenciyle bir aradaydım. Koç Üniversitesi gibi bir yerden mezun olduğunuzda sadece derslerden edindiğiniz bilgilerle mezun olmazsınız. Aynı zamanda ömür boyu sürecek birçok deneyim ve edindiğiniz dostluklarla ayrılırsınız ve bunun için hepinize minnettarım. Elbette bize eğitim vermek ve motive etmek için bu kadar çaba sarf eden tüm hocalarımıza da teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *