İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,3346 %0.01
51,3419 %-0.05
6.406,80 % -3,26
69.343,93 %-1.851
Muhalif. EKONOMİ BMD’den AVM yönetmeliğinde yapılan değişikliğe ilişkin değerlendirme:

BMD’den AVM yönetmeliğinde yapılan değişikliğe ilişkin değerlendirme:

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel: ”100 bine yakın mağazayı yakından ilgilendiren yönetmelik yeni haliyle organize perakende markalarımızın beklentilerini büyük ölçüde karşılıyor”

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM yönetmeliğinde yapılan değişiklikle ortak alan konusunun çözüme kavuştuğunu belirterek, yönetmeliğin yeni haliyle organize perakende markalarının beklentilerini büyük ölçüde karşıladığını bildirdi.

BMD Başkanı Öncel, yaptığı yazılı açıklamada Ticaret Bakanlığı'nın AVM Yönetmeliği'nde yaptığı değişikliğin resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yönetmelik değişikliği ile beklentilerinin büyük ölçüde karşılandığını aktaran Öncel, AVM'lerde ortak alan giderlerinin uzun zamandır organize perakende sektörünün en önemli sorunlarından biri olduğunu vurguladı.

Öncel, yönetmeliğin perakende sektörünün beklentileri doğrultusunda güncellenmesi için 4 yıldır girişimlerinin sürdüğünü ifade ederek, "Bazı AVM'lerde ödenen yıllık toplam ortak alan giderinin üçte birden fazlası halen denetlenemeyen giderlerden oluşuyor. Şeffaflıktan uzak, açıklanamayan ve hiç de adil olmayan ortak alan giderleri bazı AVM'lerde neredeyse ikinci bir kiraya dönüşmüş durumda." yorumunu yaptı.

"Yaptığımız anketlerde üyelerimizin yüzde 95'inin en büyük sorun olarak gördüğü şeffaflıktan uzak ortak alan konusu çözüme kavuştu. 100 bine yakın mağazayı yakından ilgilendiren yönetmelik, yeni haliyle organize perakende markalarımızın beklentilerini büyük ölçüde karşılıyor." diyen Öncel şunları kaydetti:

"Yeni yönetmelikle, 'yönetim gideri' yoruma açık olmayan bir netliğe kavuşturuluyor. İçeriği belirsiz fahiş 'yönetim hizmeti' bedeli kiracıya yansıtılamayacak. Reklam, pazarlama ve danışmanlık harcamaları genel gider sayılamayacak. Ortak gider harcamaları bağımsız denetim firmaları tarafından denetlenecek.

Perakende sektörünün bu önemli sorunun çözümü konusunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanımız Mehmet Muş'un desteğini ve katkısını hep yanımızda hissettik. Kendilerine organize perakende sektörümüz adına şükranlarımı sunuyorum.

Hatırlanacağı gibi BMD'nin ısrarla gündemde tutması ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile Ekim 2018'de dövize endeksli kira probleminden kurtulmuştuk. Ortak alan giderleri ile ilgili sorunun da çözüme kavuşturulması daha adil bir ticaret için organize perakende sektörüne büyük moral oldu."

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız