İstanbul
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,2538 %0.18
55,9646 %-0.49
6.908,74 %-3.01
77.473,99 %-2.80
Muhalif. EĞİTİM YÖK'ten vakıf üniversitelerine sıkı takip: Öğrenim ücretleri artık günlük denetlenecek

YÖK'ten vakıf üniversitelerine sıkı takip: Öğrenim ücretleri artık günlük denetlenecek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf yükseköğretim kurumlarındaki fahiş fiyat artışları ve haksız ücret taleplerine yönelik gelen yoğun şikâyetler üzerine harekete geçti. CİMER üzerinden iletilen başvuruları dikkate alan kurul, usulsüz uygulamaların önüne geçmek amacıyla denetimlerin artık günlük olarak ve ivedilikle yapılacağını duyurdu.

YÖK'ten vakıf üniversitelerine sıkı takip: Öğrenim ücretleri artık günlük denetlenecek
KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerinde öğrenim ücretlerine ilişkin yaşanan usulsüzlükler ve öğrencilerden gelen şikâyetler doğrultusunda denetim mekanizmasını sıkılaştırma kararı aldı. Öğrencilerin aleyhine sonuç doğuran uygulamaların engellenmesi amacıyla inceleme süreçleri artık günlük periyotlarla yürütülecek.

Fahiş zam ve haksız ek ücret şikâyetleri öne çıkıyor

YÖK Başkanlığına Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) kanalıyla ulaşan çok sayıdaki ihbar ve başvuruda; bazı vakıf yükseköğretim kurumlarının mevzuata aykırı hareket ettiği belirlendi. Şikâyetler arasında; ara sınıflardaki öğrenim ücretlerinin belirlenen yüzde 25 sınırının üzerinde artırılması, mezuniyet için tek dersi kalan öğrencilerden tam dönemlik ücret talep edilmesi, farklı ödeme seçeneklerinde vade farkı yansıtılması ve öğrencilerden ilave ödemeler istenmesi gibi usulsüzlükler dikkat çekti.

Yükseköğretim Denetleme Kurulu ihlallere karşı devrede

YÖK tarafından yapılan açıklamada, söz konusu haksız uygulamalara karşı Yükseköğretim Denetleme Kurulunun günlük denetimler gerçekleştireceği ve gelen şikâyetleri gecikmeksizin değerlendirmeye alacağı bildirildi. Yapılan incelemelerde kurallara ve mevzuata aykırılık tespit edilen kurumlar ile sorumlular hakkında gerekli idari ve yasal işlemlerin uygulanacağı vurgulandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız