İstanbul
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,6598 %-0.00
56,4947 %-0.30
6.784,88 %0.72
77.284,00 %0.02
Muhalif. EĞİTİM YÖK'ten akademisyenlerin dijital paylaşımlarına dair açıklama: Yeni bir düzenleme yok

YÖK'ten akademisyenlerin dijital paylaşımlarına dair açıklama: Yeni bir düzenleme yok

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), son günlerde kamuoyuna ve basına yansıyan akademisyenlerin sosyal medya ile dijital platformlardaki faaliyetlerine yönelik kısıtlama iddialarına açıklık getirdi. Kurul, söz konusu metnin bir üniversitenin başvurusu üzerine yetkili makamdan alınan rutin bir görüş yazısı olduğunu, bu alanda hayata geçirilmiş yeni bir düzenlemenin bulunmadığını bildirdi.

YÖK'ten akademisyenlerin dijital paylaşımlarına dair açıklama: Yeni bir düzenleme yok
KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya platformlarında akademisyenlerin dijital mecralardaki paylaşımlarına ve faaliyetlerine sınırlama getirildiğine dair çıkan haberler üzerine yazılı bir bilgilendirme yaptı. Kurul, kamuoyunda oluşan yanlış anlaşılmaların önüne geçmek amacıyla konunun hukuki arka planına dair detayları paylaştı.

Üniversitenin başvurusu üzerine iletilen rutin görüş yazısı

Açıklamada, basında geniş yer bulan belgenin yeni bir mevzuat değişikliği ya da yasaklama niteliği taşımadığı, münferit bir başvuruya istinaden iletilen idari bir görüşten ibaret olduğu vurgulandı. YÖK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında akademisyenlerin dijital platformlardaki faaliyetlerine ilişkin haber ve değerlendirmeler yer almıştır. Kamuoyuna yansıyan görüş yazısı, bir devlet üniversitemizin başvurusu üzerine Yükseköğretim Kurulunun mevzuat gereği görüş vermeye yetkili makama ilettiği talebe verilen cevaptır. Söz konusu görüş, devlet üniversitelerimizle bilgilendirme amacıyla paylaşılmıştır. Bu konuda Kurulumuz tarafından yapılan yeni bir düzenleme yoktur."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız