İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,8950 %0.23
52,8913 %-0.09
6.966,26 % 1,07
76.937,52 %2.435
Muhalif. EĞİTİM MEB’den iki ilde kritik müdahale: Okul saldırıları sonrası psikososyal destek seferberliği

MEB’den iki ilde kritik müdahale: Okul saldırıları sonrası psikososyal destek seferberliği

Milli Eğitim Bakanlığı, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen silahlı okul saldırılarının ardından kapsamlı bir psikososyal destek süreci başlattı. Yüzlerce rehber öğretmen ve psikolojik danışmanın katılımıyla yürütülen çalışmalarda, öğrenci, öğretmen ve ailelerin yaşadığı travmanın etkilerini azaltmak hedefleniyor.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu’nda yaşanan silahlı saldırılar sonrası kriz masasını kurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada; merkez, il ve ilçe düzeyinde oluşturulan profesyonel ekiplerin koordineli bir şekilde sahaya indiği ve psikososyal destek faaliyetlerine eş zamanlı olarak başladığı belirtildi.

Bakanlık heyeti süreci yerinden yönetiyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatıyla; Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar, daire başkanları ve uzmanlardan oluşan bir heyet her iki ile giderek çalışmaları yerinde inceledi. Yerel kriz müdahale ekipleriyle yapılan planlama toplantılarının ardından, özellikle travma sonrası müdahale konusunda deneyimli uzmanlar görev başına getirildi.

Şanlıurfa’da 49 uzman görevlendirildi

Şanlıurfa’daki saldırı sonrası hızla aksiyon alan Bakanlık, bölgede 49 rehber öğretmen ve psikolojik danışmanı aktif olarak sahaya sürdü. İl genelindeki kriz müdahale ekipleriyle eş güdümlü çalışan uzmanlar, destek hizmetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla ilk aşama planlamalarını tamamlayarak uygulamaya geçti.

Kahramanmaraş’ta 700 rehber öğretmen destek verecek

Kahramanmaraş’ta ise saldırının hemen ardından okulların tatil edildiği iki günlük sürede 70 uzman görev yaptı. Bu süreçte öncelikle kayıp yaşayan ailelere psikolojik ilk yardım sağlandı ve yaralı öğrencilerin ailelerine yönelik ziyaretler gerçekleştirildi.

Önümüzdeki hafta başından itibaren Bakanlık tarafından görevlendirilen 20 alan uzmanı; Ayser Çalık Ortaokulu öğrenci ve personelinin geçici olarak eğitim göreceği Şehit Tebernuş Özler Ortaokulu’nda mesaiye başlayacak. İl genelinde travma konusunda uzmanlaşmış 89 rehber öğretmenin yanı sıra, toplamda 700 rehber öğretmen psikososyal destek hizmetlerinin kesintisiz sürmesi için görev yapacak.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız