İstanbul
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,8617 %0.02
53,5566 %0.11
6.217,78 % 0,54
62.536,64 %-1.1
Muhalif. DÜNYA Venezuela'da deprem felaketi büyüyor: Can kaybı 3 bin 685'e yükseldi

Venezuela'da deprem felaketi büyüyor: Can kaybı 3 bin 685'e yükseldi

Venezuela'da iki büyük depremin ardından bilanço ağırlaşıyor. Arama kurtarma çalışmaları sürerken can kaybı ve yaralı sayısı artmaya devam ediyor.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Venezuela'da 24 Haziran'da meydana gelen iki büyük depremin ardından arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 685'e yükseldi.

Ülke genelinde özellikle en büyük yıkımın yaşandığı La Guaira eyaletinde ekiplerin çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Yaralı sayısı 16 bin 740'a ulaştı

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada deprem felaketine ilişkin güncel bilgileri paylaştı.

Rodriguez, depremlerde yaralananların sayısının 16 bin 740'a yükseldiğini belirtti. Evlerini kaybeden vatandaşlar için kurulan geçici barınma merkezlerinin sayısının ise 87'ye ulaştığını açıkladı.

Ayrıca afetzedelere bugüne kadar 9 bin 603 tondan fazla gıda yardımı ulaştırıldığı bildirildi.

La Guaira'da enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

Yerel basında yer alan bilgilere göre, depremlerden en fazla etkilenen La Guaira eyaletinde enkaz kaldırma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Gönüllüler de bölgede kurulan çadır kentlerde depremzedelere destek sağlamayı sürdürüyor.

Türk Kızılayı bölgede yardım faaliyetlerini sürdürüyor

Türk Kızılayı, depremden en fazla etkilenen bölgelerden biri olan La Guaira eyaletindeki Playa Grande çadır kampında, Venezuela Kızılhaçı iş birliğiyle ihtiyaç sahiplerine destek verdi.

Yardım çalışmaları kapsamında 500 hijyen paketi afetzedelere ulaştırıldı.

İki büyük deprem 39 saniye arayla meydana gelmişti

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 24 Haziran'da Venezuela'da 39 saniye arayla 7,2 ve 7,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ise depremlerin yol açtığı doğrudan fiziksel hasarın yaklaşık 6,7 milyar dolar olduğunu tahmin etti.

Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek can kaybı ve yaralı sayısının önümüzdeki süreçte artabileceği uyarısında bulundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız