ABD Başkanı Donald Trump, 4 Temmuz Bağımsızlık Günü’nde düzenlenen törende, kapsamlı vergi indirimi ve harcama kesintilerini içeren yasa tasarısını imzalayarak yürürlüğe soktu. Beyaz Saray’daki açıklamasında tasarıyı "şimdiye kadarki en büyük zafer" olarak nitelendiren Trump, bunun Amerikan tarihindeki en büyük vergi indirimi, harcama kesintisi ve sınır güvenliği yatırımını kapsadığını belirtti.
“Tasarıyı imzaladığımda şimdiye kadarki en büyük zaferimizi resmileştirmiş olacağız” diyen Trump, düzenlemenin ülke ekonomisi üzerinde büyük bir sıçrama etkisi yaratacağını savundu.
Demokratlara Sert Eleştiri
Trump, tasarıya destek vermeyen Demokrat Parti üyelerini sert sözlerle eleştirdi. “Bunu biliyorduk çünkü ya ülkeye, ya bana, ya da her ikisine duydukları nefret çok büyük. Hiç oy vermediler ve bu korkunç bir şey.” diyen Trump, Demokratların eleştirilerini “tamamen aldatmaca” olarak niteledi.
Düzenleme Neleri Kapsıyor?
Yeni yasayla birlikte:
Vergi indirimleri kalıcı hale geliyor ve kapsamı genişliyor.
Sınır güvenliği ve göçmenlik denetimi için büyük fon ayrılıyor.
Savunma harcamaları artırılıyor.
Medicaid ve SNAP gibi sosyal yardım programları, “yalnızca gerçek ihtiyaç sahiplerine” yönlendirilerek harcama kesintilerine gidiliyor.
Temiz enerji teşvikleri kaldırılıyor, yerine kömür ve yerli enerji üretimi için vergi teşvikleri getiriliyor.
Bahşiş, fazla mesai ve belirli araç kredisi faizleri için vergi muafiyetleri sağlanıyor.
Trump, söz konusu yasa sayesinde ekonomik büyümenin hız kazanacağını belirterek, “Bu yasa tasarısı, çalışkan Amerikalıları ayağa kaldıracak” dedi.