İstanbul
Parçalı bulutlu
-0°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,2960 %0.05
50,5002 %0.06
6.499,92 % 0,05
92.827,20 %-2.801
Ara
Muhalif. DÜNYA Trump’tan İran’a sert uyarı: Bir şans daha var, ama zaman daralıyor

Trump’tan İran’a sert uyarı: Bir şans daha var, ama zaman daralıyor

ABD Başkanı Donald Trump, İranlı yetkililerin kendisini arayarak hala nükleer anlaşma istediklerini söyledi. “Bir şans daha var, ama zaman daralıyor” diyen Trump, Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada ise Tahran’a çok sert mesajlar gönderdi: “Şimdi hepsi öldü, sıradaki saldırılar daha da acımasız olacak.”

Okunma Süresi: 2 dk

ABD Başkanı Donald Trump, NBC News’e verdiği demeçte İran’la ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Trump, İranlı yetkililerin kendisine ulaşarak hâlâ bir nükleer anlaşma yapmak istediklerini ilettiğini söyledi.

“Anlaşma yapma fırsatını kaçırdılar. Şimdi başka bir fırsatları olabilir. Göreceğiz,” diyen Trump, İran’ın geçmişteki şansları değerlendiremediğini, ancak yeni bir olasılığın hâlâ masada olduğunu dile getirdi.

Truth Social’dan tehdit dolu mesajlar

Trump, aynı gün Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda ise çok daha sert ifadeler kullandı. İran’a yönelik doğrudan tehditler içeren açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“İran’a anlaşma yapması için şans üstüne şans verdim. En güçlü kelimelerle sadece yapmalarını söyledim. Ancak ne kadar yaklaşırlarsa yaklaşsınlar, başaramadılar. Bazı sertlik yanlıları cesurca konuştular ama neyle karşı karşıya olduklarını bilmiyorlardı. Şimdi hepsi öldü ve durum daha da kötüleşecek!”

Trump, İran’a açık bir uyarıda bulunarak “halihazırda büyük bir ölüm ve yıkım yaşandığını” söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Bu katliamın sona ermesi için hâlâ zaman var. Ancak bir sonraki planlanan saldırılar daha da acımasız olacak. İran, elinde hiçbir şey kalmadan önce bir anlaşma yapmalı. Bir zamanlar İran İmparatorluğu olarak bilinen şeyi kurtarmalı. Çok geç olmadan.”

Nükleer anlaşmaya geri dönüş mümkün mü?

Trump’ın bu açıklamaları, İran ile nükleer anlaşmaya dönülme ihtimaliyle ilgili tartışmaları yeniden gündeme taşıdı. ABD’nin 2018’de çekildiği nükleer anlaşma sonrası Tahran-Washington hattında tansiyon düşmemiş, karşılıklı saldırılar ve yaptırımlar artarak devam etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *