ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan basınına yaptığı açıklamada İran'a yönelik politikalarının sonuç verdiğini savundu. Trump, "İran'a yönelik ekonomik baskılar işe yaradı. İran nükleer silaha sahip olmayacak" dedi.
Şaşkınlık yaratan misillemeler
Trump, İran'ın ABD ve İsrail'in saldırılarına Körfez bölgesindeki ülkeler üzerinden misilleme yapmasına kendisi dahil herkesin şaşırdığını belirtti. Bu durumun bölgedeki dengeleri değiştirdiğini ima eden Trump, İran'ın uluslararası toplumdan giderek izole olduğunu öne sürdü.
Ekonomik baskıların etkisi
ABD Başkanı, uygulanan deniz ablukası ve ekonomik yaptırımların İran'ı zor durumda bıraktığını ifade ederek, "İran çökmekte olan bir ülke" değerlendirmesinde bulundu. Trump'ın bu sözleri, Tahran yönetiminin nükleer programı konusunda uluslararası baskının arttığı bir dönemde geldi.