İstanbul
Parçalı bulutlu
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4990 %0.19
51,6240 %-0.9
6.788,96 % -9,85
78.669,02 %-5.69
Ara
Muhalif. DÜNYA Norveç’te kraliyet skandalı: Marius Borg Høiby tecavüz ve uyuşturucu suçlamalarıyla yargılanıyor

Norveç’te kraliyet skandalı: Marius Borg Høiby tecavüz ve uyuşturucu suçlamalarıyla yargılanıyor

Veliaht Prenses Mette-Marit’in oğlu Marius Borg Høiby, dört kadına tecavüz, uyuşturucu ve saldırı suçlamalarıyla Norveç’te yargılanacak. Dava, “Kraliyet ailesini sarsan en büyük skandal” olarak değerlendiriliyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Norveç’te Veliaht Prenses Mette-Marit’in oğlu 29 yaşındaki Marius Borg Høiby, dört kadına tecavüz, bir kız arkadaşını darp etme ve tehdit etme, evine zarar verme, uyuşturucu suçları ve trafik ihlalleri gibi toplam 38 suçlamayla yargılanacak. Dava bu hafta başlayacak ve yaklaşık yedi hafta boyunca sürecek.

BBC’de yer alan habere göre, Høiby suçlu bulunması hâlinde 10 yılı aşkın hapis cezası alabilir. Davanın basına kapalı gerçekleşeceği, Veliaht Prens Haakon ve Veliaht Prenses Mette-Marit’in katılmayacağı belirtildi.

Kraliyet ailesi açıklaması

Norveç sarayı, Høiby’nin kraliyet ailesinin resmi bir parçası olmadığını ve kamuoyunda tanınan bir kişi sayılmadığını vurguluyor. Ancak Høiby, üvey babası Veliaht Prens Haakon ve büyükbabası Kral Harald V tarafından aileye yakın bir üye olarak kabul ediliyor.

Høiby, 4 Ağustos 2024’te bir kız arkadaşına saldırdığı şüphesiyle gözaltına alınmış, olayın “alkol ve kokain etkisi altında” yaşandığını itiraf etmişti. Soruşturma sırasında Høiby’nin 2018, 2023 ve 2024 yıllarında dört kadına tecavüz ettiği ve bazılarını kayda aldığı iddiaları da ortaya çıktı.

Se og Hør dergisi muhabiri Ulf Andre Andersen, “Kraliyet ailesinin rol model olması beklenirken bu yaşananlar çok tehlikeli” derken, derginin genel yayın yönetmeni Niklas Kokkinn-Thoresen davayı “Norveç kraliyet ailesinin şimdiye kadar yaşadığı en büyük skandal” olarak tanımladı.

Høiby, uzun süredir madde bağımlılığıyla mücadele ettiğini kabul etmişti. Veliaht Prens Haakon ise üvey oğluyla ilgili, “Elbette onu seviyoruz, ailemizin önemli bir parçası” derken, mağdur kadınlar için de “Onları önemsiyoruz. Birçoğunuzun şu anda zor bir dönemden geçtiğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kraliyet ailesinin diğer üyeleri, Kral Harald V ve Kraliçe Sonja, 88 yaşında olmaları nedeniyle davaya katılmayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *