İstanbul
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,3206 %0.07
56,2593 %0.49
6.895,02 %1.23
77.885,97 %1.12
Muhalif. DÜNYA Nepal'de sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Binlerce kişi kayıp

Nepal'de sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Binlerce kişi kayıp

Nepal'de etkili olan şiddetli sellerde yaşamını yitirenlerin sayısı 1252'ye ulaşırken, 4 binden fazla kişiden haber alınamıyor.

Nepal'de sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Binlerce kişi kayıp
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Nepal'de geçtiğimiz hafta Rasuwa bölgesinde başlayan ve geniş bir alana yayılan sel felaketi, ülkeyi büyük bir insani krizle karşı karşıya bıraktı. Nepal Ulusal Afet Riskini Azaltma ve Yönetim Kurumu (NDRRMA) tarafından paylaşılan son verilere göre, felakette hayatını kaybedenlerin sayısı 1252'ye yükseldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken, 4 bin 216 kişiden hala haber alınamaması endişeleri artırıyor.

Sekiz bölgede yıkım büyük

Sel sularının etkilediği sekiz farklı bölgeden gelen veriler, felaketin boyutlarını gözler önüne seriyor. En fazla can kaybının 355 kişi ile Chitwan'da yaşandığı belirtilirken, Doğu Nawalparasi'de 218, Batı Nawalparasi'de 208, Nuwakot'ta 177, Rasuwa'da 127, Gorkha'da 69, Dhading'de 60 ve Tanahun'da 38 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Sağlık kuruluşlarında 301 kişinin tedavisi sürerken, toplamda 5 bin 135 yaralı kayıtlara geçti. Helikopter destekli operasyonlarla bugüne kadar 11 bin 993 kişi güvenli bölgelere tahliye edildi.

Kayıplar arasında yabancı uyruklular da var

Arama kurtarma faaliyetleri 21 bin 402 güvenlik personelinin katılımıyla aralıksız devam ediyor. Kayıp listesinde yaklaşık 900 hidroelektrik santrali çalışanı ile 583 yabancı uyruklu vatandaşın bulunması, operasyonların kapsamını daha da zorlaştırıyor. Yetkililer, zorlu arazi koşullarına rağmen kayıplara ulaşmak için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü vurguluyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız