İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,2777 %-0.05
50,9052 %0.5
6.789,29 % 1,04
89.257,34 %1.874
Ara
Muhalif. DÜNYA Meksika lideri Sheinbaum'dan Küba'ya her daim destek açıklaması: Petrol göndermeye devam edeceğiz

Meksika lideri Sheinbaum'dan Küba'ya her daim destek açıklaması: Petrol göndermeye devam edeceğiz

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, "Küba’ya petrol ve insani yardım konusunda her zaman destek olmaya hazırız. Meksika, Küba için daha iyi koşulların oluşmasına katkı sağlayabiliyorsa, biz her zaman orada olacağız." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Meksika Ulusal Saray’daki günlük basın toplantısında konuşan Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, ABD’nin abluka uyguladığı ve Venezuela’dan enerji sevkiyatının kesildiği Küba’ya destek verdi.

Sheinbaum, "Küba’ya petrol ve insani yardım konusunda her zaman destek olmaya hazırız. Meksika, Küba için daha iyi koşulların oluşmasına katkı sağlayabiliyorsa, biz her zaman orada olacağız. Bu, çok zor koşullar altında yaşayan Küba halkıyla kurulan bir ilişkidir" ifadelerini kullandı.

Meksika’nın dış politikasının kardeşlik ilkelerine dayandığını hatırlatan Sheinbaum, "Bu, halkın aleyhine değil, çünkü gönderilen miktar gerçekten çok az. Üretilenin çok küçük bir kısmı gönderiliyor ama bu, dayanışma amaçlı bir destektir" diye konuştu.

Öte yandan, Meksika’dan yaklaşık 86 bin varil yakıt yüklü bir tanker, Küba’nın başkenti Havana Körfezi’ne ulaştı.

Kanada Genel Valisinden ziyaret

Kanada Başbakanı Mark Carney'nin talebi üzerine, İngiltere Kraliyetinin atadığı Kanada Genel Valisi Mary Simon, 19-21 Ocak 2026 tarihleri ​​arasında Meksika'ya giderek Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum Pardo ile görüştü.

İngiltere Kraliyetinin atadığı Kanada Genel Valisi Mary Simon - Sputnik Türkiye, 1920, 22.01.2026

Kanada Genel Valiliği'nden üç günlük ziyarete ilişkin yapılan açıklamada "Bu ziyaret, refah, kapsayıcılık, güvenlik ve herkes için sürdürülebilirlik gibi ortak değerlere dayanan, giderek güçlenen ikili ilişkilerimizdeki ivmeye katkıda bulunacaktır" denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *