İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,4732 %0.05
51,8924 %0.92
6.772,45 % 1,49
68.346,39 %2.222
Muhalif. DÜNYA Küresel enerji krizi kapıda: AB'den evden çalışma çağrısı

Küresel enerji krizi kapıda: AB'den evden çalışma çağrısı

ABD ve İsrail’in İran’a karşı başlattığı savaş ikinci ayına girerken, AB Enerji Komiseri Dan Jorgensen Avrupa’ya yakıt tasarrufu için hız sınırlarının düşürülmesini ve mümkünse evden çalışmayı önerdi. AB, enerji krizine karşı acil önlem paketi hazırlıyor.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

ABD ve İsrail’in İran’a başlattığı savaş ikinci ayında devam ederken, küresel enerji krizine karşı Avrupa Birliği yeni önlemler almak için harekete geçti. AB Enerji Komiseri Dan Jorgensen, savaşın enerji piyasalarındaki etkilerine dikkat çekerek, Avrupalılara mümkün olduğunda evden çalışmaları ve yakıt tasarrufu için otoyol hız sınırlarını düşürmelerini önerdi.

AB enerji bakanları olağanüstü toplandı

Avrupa Birliği enerji bakanları, savaşın tetiklediği enerji krizine ilişkin olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Jorgensen, “Yarın barış sağlansa bile öngörülebilir gelecekte normale dönmeyeceğiz. Petrol, özellikle dizel ve jet yakıtı tasarrufu için ne kadar çok şey yaparsak, o kadar iyi durumda oluruz” dedi.

Uluslararası Enerji Ajansı önerileri

Brüksel yönetimi, Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) hazırladığı acil durum tasarruf önlemlerini üye ülkelere tavsiye etmeye başladı. Öneriler arasında:

  • Mümkün olan sektörlerde uzaktan çalışma modeline geçilmesi,
  • Yakıt tasarrufu için otoyol hız sınırlarının düşürülmesi,
  • Zorunlu olmadıkça uçak ve özel araç kullanımının azaltılması

Yakın zamanda kapsamlı önlem paketi

Enerji bakanları toplantısında henüz bağlayıcı bir karar alınmasa da, AB Komisyonu’nun yakında kapsamlı bir enerji tasarruf ve destek paketi açıklayacağı belirtiliyor. Masadaki diğer konular arasında, zor durumdaki sektörler için devlet yardımları, biyoyakıt kullanımının artırılması ve nükleer enerji yatırımlarının güçlendirilmesi yer alıyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız