Kolombiya’nın doğusundaki Guaviare yönetim bölgesinde, La Paz ile La Libertad köylerini birbirine bağlayan yolda iki silahlı grup arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. Yerel yetkililerin açıklamalarına göre, çatışmalarda şu ana kadar 30 kişi hayatını kaybetti ve çatışmalar yer yer devam ediyor.
Sosyal medyada paylaşılan videolarda, botlu ve kamuflajlı çok sayıda cesedin yola savrulmuş olduğu görüldü. Guaviare Valisi Yeison Rojas, olayların kontrol altına alınması için Savunma Bakanı Pedro Sanchez ile görüşeceğini duyurdu.
Yerel basına göre çatışma, eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’nin (FARC) çatı örgütü Estado Mayor Central’a (EMC) bağlı Ivan Mordisco’nun birlikleri ile “Calarca muhalifleri” olarak bilinen silahlı grup arasında çıktı. Çatışmaların temel nedeninin toprak hakimiyeti ve yasa dışı ekonomilerin geçiş güzergahlarını kontrol etmek olduğu belirtildi.