İstanbul
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,6631 %0.03
53,2016 %-0.24
6.025,06 % 0,02
59.368,01 %-1.019
Muhalif. DÜNYA İtalya’da aşırı sıcaklardan 4 kişi daha hayatını kaybetti

İtalya’da aşırı sıcaklardan 4 kişi daha hayatını kaybetti

İtalya’da Afrika kaynaklı sıcak hava dalgası etkisini sürdürürken son 24 saatte 4 kişi daha yaşamını yitirdi, kırmızı alarm 25 kente yayıldı.

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 1 dk

İtalya’da bir süredir etkili olan Afrika kaynaklı aşırı sıcak hava dalgası can kayıplarına yol açmaya devam ediyor. Ülkede son 24 saatte 4 kişi daha hayatını kaybetti.

Farklı şehirlerde can kayıpları yaşandı

Ulusal basında yer alan bilgilere göre Cenova kentinde 86 ve 74 yaşlarındaki iki kadın sıcaktan fenalaşarak yaşamını yitirdi.

Padova yakınlarındaki Abano Terme’de bir işçi, Mantova kentinde ise göçmen bir tarım işçisi sıcak hava nedeniyle hayatını kaybetti.

Bu gelişmelerle birlikte ülkede geçen haftadan bu yana sıcaklara bağlı ölümlerin sayısının en az 10’a yükseldiği bildirildi.

25 kentte kırmızı alarm

İtalya Sağlık Bakanlığı, başkent Roma dahil olmak üzere birçok kentte aşırı sıcaklar nedeniyle kırmızı alarm ilan etti.

Alarm verilen şehirler arasında Milano, Torino, Floransa, Venedik, Napoli ve Palermo gibi büyük kentler de yer aldı.

Hava koşulları etkisini sürdürüyor

Ülkenin kuzey bölgelerinde gündüz sıcaklık rekorları kırılırken, bazı bölgelerde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışlar su baskınlarına ve ağaç devrilmelerine yol açtı.

Meteoroloji uzmanları, sıcak hava dalgasının yarından itibaren etkisini kaybetmesinin ve yerini yağışlı havaya bırakmasının beklendiğini açıkladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız