İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Muhalif. DÜNYA Fransa'da tatil krizi: Sıcak hava ve yangınların ortasında Macron'un su sporları fotoğrafları muhalefeti ayağa kaldırdı

Fransa'da tatil krizi: Sıcak hava ve yangınların ortasında Macron'un su sporları fotoğrafları muhalefeti ayağa kaldırdı

Fransa'da peş peşe yaşanan rekor sıcak hava dalgaları, kuraklık ve yıkıcı orman yangınları sürerken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Fransız Rivierası'nda jet ski ve sörf yaparken çekilen fotoğraflarının basına yansıması sert bir siyasi tartışma başlattı. Paris Match dergisinin kapağına taşınan görüntüler, muhalefet kanadında "halkın gerçeklerinden kopukluk" tepkisiyle karşılandı.

Fransa'da tatil krizi: Sıcak hava ve yangınların ortasında Macron'un su sporları fotoğrafları muhalefeti ayağa kaldırdı
KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, ülkenin güneyindeki resmi yazlık konutu Bregançon Kalesi'nde geçirdiği tatil sırasında çekilen su sporu görüntüleri Fransız siyasetinde tansiyonu yükseltti. Paris Match dergisinin, Macron'un görev süresine atıfta bulunarak "Dümenin başında son yaz" başlığıyla kapağına taşıdığı fotoğraflarda, Cumhurbaşkanı'nın jet ski kullandığı ve foil sörfü yaptığı anlar yer aldı.

Macron'un ekibinden yetkililer fotoğrafların izinsiz çekildiğini belirtirken, ülkenin çevre ve iklim krizleriyle mücadele ettiği bir dönemde yayımlanan kareler özellikle sol muhalefetin hedefi oldu.

"Fransa yanarken Cumhurbaşkanı eğleniyor"

Görüntülerin yayımlanmasının ardından sol partilerden peş peşe sert açıklamalar geldi. Sosyalist Parti lideri Olivier Faure, ülkenin içinde bulunduğu iklim krizine ve ekonomik koşullara işaret ederek, "Sıcak hava dalgası sürerken, Fransa yanarken ve çok sayıda Fransız tatile çıkacak maddi imkân bulamazken Cumhurbaşkanı Bregançon'da jet ski ile eğleniyor" değerlendirmesinde bulundu. Faure, sergilenen tablonun topluma yanlış bir mesaj verdiğini vurguladı.

"Kıyameti andıran bir yaz geçiriyoruz"

Yeşiller lideri Marine Tondelier de tepkisini sert ifadelerle dile getiren isimler arasında yer aldı. Fransız halkının art arda gelen beş sıcak hava dalgası, kuraklık ve tarihi orman yangınlarıyla adeta "kıyameti andıran bir yaz" geçirdiğini belirten Tondelier, Cumhurbaşkanı'nın böylesi kritik bir dönemde tatil görüntüleriyle öne çıkmasını eleştirdi.

Komünist Senatör Pierre Ouzoulias ise ülkenin içinde bulunduğu kriz ortamında paylaşılan bu görüntülerin bütünüyle "uygunsuz" olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız