İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Muhalif. DÜNYA Fransa'da 12 ilde akşam 18.00'den itibaren turuncu alarm: Dolu ve şiddetli yağış kapıda

Fransa'da 12 ilde akşam 18.00'den itibaren turuncu alarm: Dolu ve şiddetli yağış kapıda

Fransa'nın batısında etkili olması beklenen fırtına nedeniyle 12 ilde turuncu alarm verilecek. Meteo-France, dolu ve şiddetli yağış uyarısında bulundu.

Fransa'da 12 ilde akşam 18.00'den itibaren turuncu alarm: Dolu ve şiddetli yağış kapıda
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

Fransa'da meteorolojik tehlikelere karşı alarm seviyesi yükseltiliyor. Fransız meteoroloji ajansı Meteo-France, ülkenin batısındaki 12 ilde fırtına riskine karşı turuncu alarm ilan edileceğini duyurdu.

Ajansın açıklamasına göre, Charente, Deux-Sevres ve Indre-et-Loire'ın da aralarında bulunduğu 12 ilde yerel saatle 18.00'den itibaren turuncu alarma geçilecek. Bu illerde dolu ve şiddetli yağış bekleniyor.

Akşam saatlerinde etkisini artıracak

Meteo-France yetkilileri, fırtınanın akşam saatlerinde etkisini artıracağını belirterek, vatandaşları olası su baskınlarına ve doluya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle tarım alanlarında ve trafikte aksamalar yaşanabileceği ifade edildi.

Vatandaşlara çağrı

Yetkililer, alarm verilen bölgelerde yaşayanların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını, açık alanlarda bulunmamalarını ve yetkililerin uyarılarını takip etmelerini istedi. Ayrıca, ani sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız