İstanbul
Kapalı
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,0811 %0.18
51,1530 %-0.08
7.220,80 % 0,55
70.592,77 %-2.797
Muhalif. DÜNYA Evlat edindiği çocukları kafeste tutan kadına 80 yıl hapis cezası

Evlat edindiği çocukları kafeste tutan kadına 80 yıl hapis cezası

Teksas’ta bir kadın, evlat edindiği iki çocuğunu kafeslerde tutmak ve darp etmek suçundan 80 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Okunma Süresi: 1 dk

ABD’nin Teksas eyaletinde, evlat edindiği iki çocuğunu aylarca kafeslerde tutarak aç bıraktığı ve darp ettiği gerekçesiyle Susan Rae Helton 80 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kafeslerde tutulan çocuklar

Mahkeme kayıtlarına göre 53 yaşındaki Helton, evlat edindiği 14 yaşındaki kız ve 13 yaşındaki erkek kardeşi, “mutfaktan yemek çaldıkları” ve “şeker istedikleri” gerekçesiyle metal parmaklıklardan yapılmış kafeslerin içine kilitledi.

Savcılık, çocukların uzun süre yetersiz beslendiğini, zorla ağır fiziksel egzersiz yaptırıldığını ve kemerle dövüldüğünü bildirdi. Çocukların çoğu zaman kafeslerin içinde uyuduğu, yemek yediği ve ders yaptığı belirtildi.

Olayın ortaya çıkışı ve mahkeme süreci

Olay, yetkililerin eve yaptığı denetimde kafeslerin bulunmasıyla ortaya çıktı. İki çocuk ve evde bulunan diğer çocuklar koruma altına alındı.

Mahkeme, Helton’ı ağır çocuk istismarı ve yaralama suçlarından mahkûm etti. Savcılık, sanığın cezasının en az yarısını çekmeden şartlı tahliyeden yararlanamayacağını açıkladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız