İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5331 %0.06
49,6506 %-0.02
5.761,49 % 0,15
91.968,40 %-1.468
Ara
Muhalif. DÜNYA Dublin’deki göçmen karşıtı protestolarda 2 polis yaralandı, 23 kişi gözaltında!

Dublin’deki göçmen karşıtı protestolarda 2 polis yaralandı, 23 kişi gözaltında!

Dublin'de bir sığınmacı merkezi çevresinde meydana gelen olaylar, polis memurlarını hedef alarak gergin anların yaşanmasına neden oldu. İki polis yaralanarak hastaneye kaldırılırken, olaylar sonucunda 23 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, şehirde benzer şekilde göçmen karşıtı protestoların artış gösterdiği bildiriliyor.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

İrlanda’nın başkenti Dublin’de uluslararası koruma başvurusu yapanların göçmenlerin kaldığı bir konaklama merkezi önünde tansiyon bir kez daha yükseldi. Çoğu genç ve erkeklerden oluşan bir grup, polisle çatıştı. Havai fişek ve taşlar fırlatıldı. Yetkililer, olayların “kamu düzenini ciddi şekilde bozduğunu” belirtti.

23 gözaltı, iki polis yaralı

Polis açıklamasına göre 23 kişi gözaltına alındı , iki polis memuru hastaneye kaldırıldı Bir polis kafasına isabet eden şişeyle yaralanırken diğeri kolundan yaralandı. Gözaltına alınanların çoğu kamu düzeni ihlalleri nedeniyle işlem görürken, bazıları bugün mahkemeye çıkarılacak.

Avrupa genelinde yükselen gerilim

İrlanda’daki protestoların, Avrupa genelinde artan göçmen karşıtı gösterilerle paralellik taşıdığı yorumları yapılıyor. İngiltere’de yaz aylarında sığınmacıların kaldığı oteller önünde benzer eylemler yaşanmıştı. Dublin’de de iki yıl önce şehir merkezinde büyük çaplı olaylar çıkmış; araçlar yakılmış, mağazalar yağmalanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *