İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,3219 %0.25
50,8885 %0.15
6.688,65 % -2,35
70.126,56 %-5.205
Muhalif. DÜNYA Donald Trump'tan İran'a Güney Pars uyarısı: Katar'a saldırı olursa tesis yok edilecek

Donald Trump'tan İran'a Güney Pars uyarısı: Katar'a saldırı olursa tesis yok edilecek

ABD Başkanı Trump, İsrail’in İran’daki Pars sahasına saldırısından habersiz olduklarını savundu. İran’ın Katar’a saldırması halinde sert karşılık verileceğini söyledi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in İran’da bulunan Güney Pars Gaz Sahasına yönelik saldırısına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Trump, ABD’nin söz konusu saldırıdan haberdar olmadığını öne sürerken, bölgedeki gerilime ilişkin yeni uyarılarda bulundu.

“Saldırıdan Haberimiz Yoktu”

Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail’in İran’daki enerji tesisine düzenlediği saldırıdan ABD’nin önceden haberi olmadığını savundu. Ayrıca Katar’ın bu olayla hiçbir bağlantısının bulunmadığını ifade etti.

Trump açıklamasında, “ABD bu özel saldırıdan haberdar değildi ve Katar bu olayla hiçbir şekilde bağlantılı değildi, hatta böyle bir şeyin gerçekleşeceğine dair hiçbir bilgisi yoktu” ifadelerini kullandı.

İran’a Sert Uyarı

İran’ın Katar’daki LNG tesislerine yönelik saldırı gerçekleştirdiğini belirten Trump, bu durumun tekrarlanması halinde çok daha sert bir karşılık verileceğini söyledi.

Trump, “İran akılsızca, bu durumda son derece masum olan Katar’a yeniden saldırmaya karar vermediği sürece, İsrail tarafından bu son derece önemli ve değerli Güney Pars Sahası’na yönelik başka hiçbir saldırı yapılmayacaktır” dedi.

“Gerekirse Sahayı Yok Ederiz”

ABD Başkanı, İran’ın Katar’a yeniden saldırması durumunda ABD’nin doğrudan müdahale edeceğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Böyle bir durumda ise Amerika Birleşik Devletleri, İsrail’in yardımı veya onayı olsun ya da olmasın, Güney Pars Gaz Sahası’nın tamamını İran’ın daha önce hiç görmediği bir güçle büyük ölçüde yok edecektir.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız