İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5320 %0.06
49,6229 %0.05
5.774,35 % 0,37
91.994,98 %-1.433
Ara
Muhalif. DÜNYA BM’den Gazze için acil çağrı: Her 3 kişiden biri günlerdir yemek yemiyor

BM’den Gazze için acil çağrı: Her 3 kişiden biri günlerdir yemek yemiyor

BM yetkilisi Tom Fletcher, Gazze’de insani krizin derinleştiğini ve her 3 kişiden birinin günlerdir aç olduğunu belirterek acil ateşkes ve yardım çağrısı yaptı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Tom Fletcher, İsrail’in ablukası ve saldırıları altındaki Gazze Şeridinde yaşanan derin insani krize ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fletcher, her 3 kişiden birinin günlerdir yemek yemediğini belirterek, gıda yardımına ulaşmaya çalışan sivillerin vurulduğunu, çocukların ise "göz göre göre eridiğini" söyledi.

“Yardımlar Engellenmemeli, Saldırı Altında Dağıtılmamalı”

Gazze’de yaşanan krizin artık dünya kamuoyunun gözleri önünde gerçekleştiğini vurgulayan Fletcher, yardım konvoylarının sınırdan hızlı geçiş izni alması ve gıda yardımı almak için toplanan sivillere yönelik saldırıların durdurulması gerektiğini ifade etti.

Fletcher, kalıcı bir ateşkesin zorunlu olduğunu vurgulayarak, “Yardımlar engellenmemeli, geciktirilmemeli veya saldırı altında dağıtılmamalıdır” dedi.

İsrail'e Uluslararası Baskı

İsrail’in uluslararası baskılar nedeniyle Gazze’ye insani yardım girişi için bazı adımlar atacağını öne sürdüğünü hatırlatan Fletcher, bu adımların yetersiz olduğunu ve kıtlık ile sağlık krizini önlemek için çok daha büyük miktarda yardıma ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Gazze Açlık ve Salgınla Mücadele Ediyor

İsrail’in saldırıları ve yardım girişini engelleyen sıkı kuşatması altında Gazze, gıda, su, ilaç, tıbbi malzeme ve hijyen ürünlerinden yoksun bir şekilde hayatta kalmaya çalışıyor. Açlığın özellikle çocuklar arasında ölümlere yol açtığı bildirilirken, uluslararası çevreler İsrail'in açlığı bir silah olarak kullandığını öne sürüyor.

Sivil Altyapı Tahrip Edildi, Milyonlar Yerinden Edildi

İsrail ordusu, Gazze’deki sivil altyapının yüzde 88’ini yok ederken, yaklaşık 2,3 milyonluk nüfusun 2 milyonu yerinden edildi. Defalarca göç etmek zorunda kalan Filistinliler, derme çatma çadırlarda veya aşırı kalabalık, hijyenik olmayan okullarda hayatta kalmaya çalışıyor.

İsrail güçlerinin ise bu yerleşim yerlerini de düzenli olarak bombaladığı belirtiliyor.

Can Kayıpları 60 Bine Yaklaştı

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar en az 59.821 Filistinli yaşamını yitirdi, 144.851 kişi ise yaralandı. Ölümlerin çoğunu siviller ve çocuklar oluşturuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *