İstanbul
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3770 %0.12
55,2226 %0.25
6.656,18 %0.65
83.595,80 %-0.43
Muhalif. DÜNYA Berlin'den Washington'a yaptırım resti: Rusya ile ticarete kapılar kapalı

Berlin'den Washington'a yaptırım resti: Rusya ile ticarete kapılar kapalı

ABD Başkanı Trump'ın Rus akaryakıtına yönelik yaptırımları esnetme hamlesine Almanya'dan net yanıt geldi. Başbakan Merz, Avrupa'nın yaptırım politikasından taviz vermeyeceğini vurguladı.

Berlin'den Washington'a yaptırım resti: Rusya ile ticarete kapılar kapalı
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ABD yönetiminin Rusya'ya yönelik uygulanan enerji yaptırımlarını geçici olarak askıya alma kararına karşı Avrupa'nın duruşunu net bir şekilde ortaya koydu. Berlin'deki Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Merz, Washington ile Moskova arasında dizel yakıt ihracatı özelinde gerçekleşen mutabakatın Avrupa Birliği nezdinde bir karşılığı olmadığını ifade etti.

Yaptırımlarda geri adım yok

Merz, Almanya ve Avrupa genelinde Rusya'ya yönelik uygulanan yaptırımların kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, mevcut ekonomik kısıtlamaların gevşetilmesinin söz konusu olamayacağını vurguladı. Rusya'nın Ukrayna'daki sivil enerji altyapısına yönelik saldırılarını hatırlatan Başbakan, bu durumun yaptırımların hafifletilmesi bir yana, aksine daha da sertleştirilmesi gerektiğini gösterdiğini savundu. Trump'ın enerji alanındaki ateşkes çağrısının sahada karşılık bulmadığını belirten Merz, Rusya'nın bu çağrıya yoğun saldırılarla yanıt verdiğini hatırlattı.

Ukrayna'ya destek mesajı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yakın temas halinde olduklarını belirten Merz, Kiev yönetiminin Almanya ve Avrupa'nın desteğine güvenebileceğini yineledi. Savaşın sona erdirilmesi için ortak bir strateji arayışında olduklarını kaydeden Merz, Avrupa'nın güvenlik mimarisini korumak adına yaptırım rejiminin temel bir araç olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız