ABD’nin Pennsylvania eyaletine bağlı Duncannon Borough’da 13 Ocak’ta meydana gelen olayda, 11 yaşındaki bir erkek çocuğunun babasını silahla vurarak öldürdüğü iddia edildi. WGAL News 8’in aktardığı mahkeme belgelerine göre çocuk, “adam öldürme” suçlamasıyla karşı karşıya.
Polis ekipleri ihbar üzerine gittikleri evde, 42 yaşındaki Douglas Dietz’i yatağında başından vurulmuş halde ölü buldu. Yetkililer, ebeveyn yatak odasının bir dolap aracılığıyla çocuğun odasına bağlandığını açıkladı. Yapılan incelemenin ardından şüpheli olarak çiftin 11 yaşındaki oğlunun tespit edildiği bildirildi.
Polis kayıtlarına göre olay, çocuğun doğum gününde yaşandı. Çocuğun odaya girerek “Babam öldü” diye bağırdığı, daha sonra annesine “Babamı ben öldürdüm” dediğinin polisler tarafından duyulduğu aktarıldı.
Yeminli beyannameye göre saldırı, anne ve babanın gece yarısından sonra odalarına gitmesinin ardından gerçekleşti. Çocuk, yetkililere ailesiyle iyi bir gün geçirdiğini ancak babasının “yatma vakti geldiğini” söylemesi üzerine sinirlendiğini ifade etti.
Polise verdiği ifadede çocuğun, babasının yatak odasındaki çekmecede bulunan silah kasasının anahtarını bulduğunu, daha önce elinden alınan Nintendo Switch’i ararken kasayı açtığını ve silahı çıkardığını söylediği kaydedildi. Belgelerde, silaha mermi doldurduğu, babasının yatağına yürüdüğü ve ateş ettiği bilgisi yer aldı.
Araştırmacılara göre çocuk, silahı ateşlediğinde ne olacağını düşünmediğini, sadece sinirli olduğunu söyledi. WGAL News 8, çocuğun gözaltına alındıktan sonra kefaletle serbest bırakılmasının reddedildiğini, ön duruşmanın ise 22 Ocak’ta yapılmasının planlandığını bildirdi.