İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,0931 %0.06
51,1445 %-0.14
7.325,52 % -0,41
70.684,12 %1.345
Muhalif. BİLİM - TEKNOLOJİ Roscosmos: Batı uzayda savaşa doğru ilerliyor

Roscosmos: Batı uzayda savaşa doğru ilerliyor

Rus Uzay Ajansı (Roscosmos) Direktörü Dmitry Rogozin, Batılı astronotların savaşa doğru gittiğini, özel Batılı şirketler tarafından Ukrayna için veri toplanmasının bunu kanıtladığını söyledi.

Okunma Süresi: 2 dk

Russia 24 ile yaptığı bir röportajda Rogozin, Lockheed Martin, Boeing, SpaceX ve diğerleri gibi özel Amerikan şirketlerinin artık “belirli bir hedefle görevlendirildiğini iddia etti.

Bu hedefin kızılötesi radar cihazları aracılığıyla hem görsel hem de gerçek zamanlı olarak bilgi toplanmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Rogozin ”Bu veriler, Ukrayna kuvvetlerinin “balistik füze güdümünde veya çoklu fırlatma roket sistemi operasyonunda” kullanması için toplanıyor” dedi.

Roscosmos direktörü, bu durumun Starlink gibi uydu iletişim şirketleri için de geçerli olduğunu söyledi.

Z HARFİNİ UZAYA TAŞIMIŞTI

Ukrayna saldırısının başlamasından bir ay sonra Moskoca, uzaya yeni bir roket göndermişti.

Fırlatmada, Ukrayna’ya yönelik saldırılarda Rus ordusuna ait askeri araçlarda görülen 'Z' harfi Soyuz 2.1a roketinin üzerine yazıldı.

Böylelikle Rusya, Ukrayna’daki operasyonlarına dair sembolünü uzaya taşımış oldu.

MARS GÖREVİ ASKIYA ALINMIŞTI

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) ile arasındaki ortak Mars görevi olan ExoMars programını Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle askıya aldığını duyurmuştu.

ESA tarafından yapılan açıklamada, “Avrupa değerlerine tam saygı göstererek uzay programları geliştirmek ve uygulamakla görevli hükümetler arası bir kuruluş olarak, Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı, insan kayıplarını ve trajik sonuçları derinden kınıyoruz” denildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız