İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5171 %-0.02
49,6234 %-0.14
5.748,37 % -0,08
92.326,85 %-1.225
Ara
Muhalif. BİLİM - TEKNOLOJİ Instagram kullanıcıları dinliyor mu? Adam Mosseri itiraf etti

Instagram kullanıcıları dinliyor mu? Adam Mosseri itiraf etti

Instagram CEO’su Adam Mosseri, Meta’nın kullanıcıların mikrofonlarını reklam için dinlediği iddiasını yalanladı. Ancak Meta, yapay zeka destekli sistemlerle kullanıcı verilerini daha güçlü biçimde reklam hedeflemeye hazırlıyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Instagram’ın başındaki isim Adam Mosseri, Meta’ya yönelik yıllardır süregelen bir komplo teorisine açıklık getirdi. Kullanıcıların telefon mikrofonlarının gizlice açıldığı ve konuşmaların reklam hedeflemede kullanıldığı iddiasını net bir şekilde reddeden Mosseri, “Böyle bir yönteme ihtiyacımız yok. Mikrofon açık olsa ekranda ışık yanar ve pil hızla tükenir” dedi.

Mosseri’ye göre, kullanıcıların gördüğü reklamların şaşırtıcı derecede isabetli olmasının nedeni mikrofon değil; reklam hedefleme algoritmasının kullanıcı davranışları ve internet gezintisi verilerini analiz etmesi. Ayrıca benzer ilgi alanlarına sahip diğer kullanıcıların davranışları da sistemin yönünü belirliyor. Mosseri, bazen reklamların isabetli görünmesinin psikolojiyle de ilişkili olabileceğini belirtti: “Belki fark etmeden gözünüze çarpmış ve bilinçaltınıza yerleşmiştir.”

Meta, 2016’dan beri kullanıcı mikrofonlarının reklam hedeflemede kullanılmadığını defalarca açıklamış, Mark Zuckerberg de Kongre’de bu iddiaları reddetmişti.

Ancak şirket, yapay zeka destekli sistemlerle yeni bir döneme giriyor. 16 Aralık’ta yürürlüğe girecek gizlilik politikası ile kullanıcıların Meta AI gibi yapay zekâ ürünleriyle etkileşimlerinden elde edilen bilgiler reklam hedeflemede kullanılabilecek. Mosseri, bu sayede insanların mikrofonları dinlenmese de paylaştıkları bilgilerle algoritmanın daha güçlü hale geleceğini ifade ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *