İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5171 %-0.02
49,6234 %-0.14
5.748,37 % -0,08
92.326,85 %-1.225
Ara
Muhalif. BİLİM - TEKNOLOJİ Beyin gücüyle oyun ve bilgisayar kontrolü: Neuralink klinik testlerde

Beyin gücüyle oyun ve bilgisayar kontrolü: Neuralink klinik testlerde

Elon Musk’ın geliştirdiği Neuralink, felçli veya motor nöron hastalığı bulunan gönüllülerin beyinleriyle bilgisayar kontrol etmesini sağlıyor. Yıl sonuna kadar 13 kişi daha çip takılacak.

Okunma Süresi: 1 dk

Elon Musk’ın öncülüğünde geliştirilen Neuralink, bazı hastalıklar nedeniyle bedensel fonksiyonlarını kaybeden kişiler için beyin çipi uygulamasını hayata geçiriyor. Motor nöron hastalığı veya omurilik yaralanması sonucu felçli olan gönüllüler, beyinleri aracılığıyla bilgisayar ve robotik kolları kontrol edebiliyor.

Neuralink’in en son sürümü olan N1 beyin çipi, Bluetooth ile bir cihaza bağlanabiliyor ve kullanıcıların internette gezinmesini, robotik kolları hareket ettirmesini ve Mario Kart gibi video oyunları oynamasını sağlıyor.

Klinik deneylerde şu ana kadar 12 hasta Neuralink çipiyle test edildi. Yapılan açıklamaya göre, yıl sonuna kadar 13 yeni gönüllüye çip takılması planlanıyor.

Neuralink’in ilgi çekici yönlerinden biri de, çipin ilerleyen dönemde sağlıklı kişiler için de uygulanabilir olması. Elon Musk, engelli olmayan bireylerin yapay zekâ destekli bir beyin-bilgisayar simbiyozu deneyimlemesini hedefliyor.

Şirketten gelen bilgilere göre, beyin çipinin takılması için 10 bin kişi sırada bekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *