İstanbul
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,1135 %0.06
51,1073 %0.05
7.313,54 % -0,32
69.910,05 %-0.296
Muhalif. BİLİM - TEKNOLOJİ Beatles'ın 'son şarkısı' yapay zekâyla tamamlandı

Beatles'ın 'son şarkısı' yapay zekâyla tamamlandı

Sir Paul McCartney, dünyaca ünlü İngiliz rock grubu Beatles'ın 'son şarkısını' tamamlamak için yapay zekâ kullandığını söyledi. BBC'nin radyo istasyonuna konuşan McCartney, yapay zeka teknolojisi ile John Lennon'ın sesinin eski bir demo kaydından alındığını dile getirdi. Parçayı yeni tamamlandıklarını söyleyen McCartney, "Şarkı bu yıl piyasaya sürülecek" dedi.

Okunma Süresi: 1 dk

Duvar'ın haberine göre Şarkının adı paylaşılmadı ancak söz konusu kaydın, suikastından 2 yıl önce Lennon'ın 1978'de yazdığı 'Now And Then' olması muhtemel.

Lennon'ın eski partneri Yoko Ono'dan bir kaset almıştı

1995 yılında Beatles üyelerinin bir araya geleceği bir 'reunion' planlanmış, bundan 1 yıl önce 1994 yılında McCartney, John Lennon'ın eski partneri Yoko Ono'dan bir kaset almıştı. Üzerinde "Paul için" yazan kasette, Lennon'ın kaydettiği birkaç demo bulunuyordu. 'Now and Then' isimli parça da, bu kayıtlar arasındaydı. Yoko Ono'nun McCartney'e verdiği kasetin içerisinde yer alan 'Free As A Bird' ve and 'Real Love' parçaları, yapımcı Jeff Lynne'in yardımıyla 1995 ve 1996 yıllarında yayınlanmıştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız