İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5148 %0.02
49,5580 %-0.08
5.795,67 % 0,74
91.011,24 %-1.638
Ara
Muhalif. BİLGİ NOKTASI AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı görevinden istifa eden Ömer Faruk Göktürk kimdir? Neden istifa etti?

AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı görevinden istifa eden Ömer Faruk Göktürk kimdir? Neden istifa etti?

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk, sağlık gerekçeleri nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı. Peki, AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı görevinden istifa eden Ömer Faruk Göktürk kimdir? Neden istifa etti?

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 3 dk

Ömer Faruk Göktürk kimdir?

1961-1971 yılları arasında ABD’de ikamet etti. 1971-1974 yılları arasında Cezayir’de ikamet,1974-1978 yılları arasında İstanbul’da ikamet ederek Galatasaray Lisesinde eğitime başladı.1978’de ABD’ye giderek liseyi orada tamamladı ve u.a.b’de makina mühendisliği okudu. 1987’de Türkiye’ye dönerek 1992 yılına kadar Çanakkale seramik grubuna bağlı Kale Porselen’de diş ticaret müdürlüğü görevini yürüttü. 1992’den 1997’ yılına kadar izmir merkezli Metesan firmasında genel müdürlük yaptı. 1997’den bu yana serbest olarak çalışıyor. Cemta mühendislik ve dış ticaret ltd. firması ünvanı altında birçok ülkeye elektrik malzemeleri ihraç etmektedir; bunun dışında Yeg inşaat ünvanı altında Gelibolu’da konut inşaatı yapmakta olan Göktürk, İngilizce, Fransızca ve Arapça dillerini çok iyi derecede bilmektedir. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

 AK Parti Çanakkale İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk neden istifa etti?

Göktürk, istifa açıklamasında şunları kaydetti:

"Kurulduğu günden bu yana milletin umudu olmuş, her zaman millet iradesini merkeze almış AK Partimiz, İktidarı boyunca tüm ülkemizde olduğu gibi Çanakkale’de de bir çok önemli hizmete, yatırıma imza atmıştır. Türkiye’nin son çeyrek asrına damga vurmuş bu kutlu hareketin neferi olmaktan her zaman gurur duydum. Bugüne kadar çeşitli kademelerinde hizmet ettiğim partimizde, Eylül 2024 tarihinden itibaren İl Başkanı olarak görev yapmış olmanın onur ve gururunu taşıyorum. İl Başkanlığı görevim boyunca, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, davamızın bayrağını daha yükseklere taşımak için elimden gelen gayreti gösterdim. Ancak, gerek babamın sağlık durumu, gerekse benim geçirmem gereken operasyonlar nedeniyle, uzunca bir süre Çanakkale’den ayrılmak zorunda kalacağım.

Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği istikamet doğrultusunda, hem dünyada hem bölgesinde büyük bir istikrarla yürüyen, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerleyen partimizin, en ufak bir boşluğu kaldıramayacağı kanaatiyle, görevimi devretmem gerektiğini düşünüyorum. Tüm bu nedenlerle, Genel Merkezimizden, görevden affımı talep ettiğimi üzüntüyle bildiriyorum. Bu süreçte bana güvenerek İl Başkanlığı görevine layık gören Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş’a, önceki dönem ve mevcut Genel Merkez Yöneticilerimize, MKYK Üyemiz Fatih Şahin’e, Milletvekilimiz Ayhan Gider’e, omuz omuza mücadele ettiğim tüm teşkilat mensuplarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize ve en önemlisi bizlere gönül veren aziz hemşehrilerime şükran borçluyum. Bu bir veda değildir; aksine bu kutlu davaya bir nefer olarak, farklı alanlarda hizmet etmeye devam edeceğim bir yolculuğun yeni başlangıcıdır."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *