© Muhalif 2024

Zafer Partisi'nden Cumhur İttifakı'na sert eleştiri: Sinan Ateş Cinayeti üzerinden menfaat devşirmeyin, yargıya müdahale etmeyin

Zafer Partisi Sözcüsü ve Alparslan Türkeş döneminin son Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, partisinin Türkiye gündemine ilişkin görüşlerini paylaştı. Karamahmutoğlu, Cumhur İttifakı'na Sinan Ateş cinayeti üzerinden sert eleştirilerde ve çağrıda bulunarak, "Elinde ülkücü kanı bulunan bazı siyasi kadrolar, adeta muktedirler tarafından rehin alınmıştır. AKP hükümetinden beklediğimiz; yargıya müdahale etmemesidir. Bu siyasi cinayetten bir menfaat devşirmemesidir" dedi.

Azmi Karamahmutoğlu, düzenlediği basın toplantısında siyasi bir cinayet olarak gördüklerini söyledikleri Sinan Ateş dosyası hakkında şunları söyledi:

"Bu hafta gelişen önemli olaylardan bir tanesi; bir buçuk yıldır mahkemeye sevk edilmeyi bekleyen bir siyasal cinayet dosyası ile ilgiliydi. Bu siyasal cinayet dosyası anlayacağınız gibi Sinan Ateş cinayetiydi. 16 ay önce Başkent Ankara’nın kalabalık bir semtinde Çukurambar’da siyasi amaçlı bir suikastla cinayete kurban giden arkadaşımız Sinan Ateş cinayeti…

"Siyasi amaçlarla geciktiriliyor"

Bu siyasi cinayette Hacettepe Üniversitesi’nde görevli genç bir akademisyen olan, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş hayatını kaybetti. Bu siyasi cinayetin mahkemeye sevk edilmesinin 16 ay sürmesinin yani geciktirilmesinin yine siyasal amaçlarla yapıldığı, siyasal amaçlarla bu dosyanın bekletildiği, seçimden seçime bekletildiği, her defasında seçim sonrasına bekletildiği kamuoyunda şüphe ile karşılanmıştı. Geciktirilmesinin şüphesi kamuoyunun zihninde siyasal amaçlarla yapıldığına ilişkin bir değerlendirmeye tabiidir.

"Azmettiricileri göremiyoruz"

22 şüphelinin mahkemeye sevk edildiği dava dosyasında tetikçileri görebiliyoruz, yardım ve yataklık yapanları görebiliyoruz fakat Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış bir ülkücünün katili olan tertipçileri, bu cinayet emrini veren kişi veya kişileri, azmettiricileri göremiyoruz.

Siyasi cinayeti işleyenleri tetikçilerinden başka karar alıcıların kimler olduğunu dosyada göremiyoruz. Bunun karartıldığını hatta dosyadan uzak tutulmaya çalışıldığını görüyoruz. Bundaki maksat elbette çok açık; Sinan Ateş cinayeti daha ne kadar süre ile politik bir şantaj, tehdit unsuru olarak kullanılacaktır? Kamuoyu bu sorunun cevabını merakla bekliyor.

"Eline ülkücü kanı bulaşanlar"

Belli ki Sinan Ateş siyasi cinayeti, bir ülkücünün katillerinin tepesinde Demokles’in Kılıcı gibi sallandırılmaya devam edecektir ve muhataplarını yani eline ülkücü kanı bulaşmış olanları politik rehin olarak tutmak maksadıyla kullanılacaktır.

Elinde ülkücü kanı bulunan bazı siyasi kadrolar, adeta muktedirler tarafından rehin alınmıştır. AKP hükümetinden beklediğimiz; yargıya müdahale etmemesidir. Bu siyasi cinayetten bir menfaat devşirmemesidir. Türk adaletinden beklediğimiz ise bu cinayetin karar alıcılarını, azmettirenleri dosyaya dahil etmesi, adaletin eksiksiz olarak yerine getirilmesi ve toplum vicdanının daha fazla kanatılmaması, adaletin geciktirilmemesidir"

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER