Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında ezeli rakibi Galatasaray'ı Papara Park'ta konuk etti. Yeni teknik direktörü Thomas Reis yönetiminde ilk resmi müsabakasına çıkan bordo-mavililer, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmayı 4-0'lık net bir skorla kazanarak Konyaspor mağlubiyetinin yaralarını sardı. Bu sonucun ardından puanını 10'a yükselten Karadeniz ekibi zirve yarışındaki iddiasını tazelerken, ligdeki ilk mağlubiyetini alan Galatasaray ise 13 puanda kalmasına rağmen liderlik koltuğunu korudu.

Muhammed Salah süper lig kariyerinin ilk büyük derbisinde devleşti
Karşılaşmaya damga vuran isim bordo-mavililerin dünyaca ünlü yıldızı Muhammed Salah oldu. Süper Lig'deki ilk derbi maçına çıkan Mısırlı yıldız; 4, 44 ve 80. dakikalarda kaydettiği gollerle "hat-trick" yaptı. 39. dakikada Saviolo'nun attığı golün pasını veren tecrübeli futbolcu, 3 gol ve 1 asistle farklı galibiyetin baş mimarı oldu. Bu performansıyla ligdeki gol sayısını 7'ye çıkaran Salah, Galatasaray'ın Süper Lig tarihinde kalesinde gördüğü 2000. gole de adını yazdırdı.

Thomas Reis yönetiminde kusursuz başlangıç
Trabzonspor ile perşembe günü resmi sözleşme imzalayan Alman teknik direktör Thomas Reis, bordo-mavili kulübedeki kariyerine görkemli bir derbi galibiyetiyle başladı. Takımının başında çıktığı ilk karşılaşmada ligin yenilgisiz liderini 4-0 mağlup eden Reis, takıma hızlı bir taktiksel ve zihinsel dönüşüm kazandırdı.

Galatasaray cephesinde kırmızı kartlar ve tarihi hezimet
Sarı-kırmızılı ekip, Trabzon deplasmanında hem oyun disiplinini hem de kritik isimlerini kaybetti. 71. dakikada Stefan Savic'in Leroy Sane'ye yaptığı müdahalenin ardından hakem Batuhan Kolak'a yoğun itirazda bulunan teknik direktör Okan Buruk, 72. dakikada doğrudan kırmızı kartla tribüne gönderildi. Mücadelenin 85. dakikasında ise Ozan Tufan'a faul yapan Lesley Ugochukwu, VAR incelemesinin ardından doğrudan kırmızı kart gördü.

Bu sonuçla 2022-2023 sezonundan bu yana sarı-kırmızılıları çalıştıran Okan Buruk, Süper Lig kariyerindeki en farklı mağlubiyeti yaşadı. Galatasaray ayrıca, 2018-2019 sezonunun ardından Trabzonspor karşısında lig tarihindeki en ağır yenilgilerinden birini yinelemiş oldu.
MAÇ MERKEZİ
Stat: Papara Park
Hakemler: Batuhan Kolak, İbrahim Çağlar Uyarcan, Candaş Elbil
Trabzonspor: Onana, Pina, Savic (Dk. 89 Cenk Özkacar), Nwaiwu, Mustafa Eskihellaç, Melih Kabasakal, Fabinho, Muçi (Dk. 59 Ozan Tufan), Salah (Dk. 89 Aral Şimşir), Saviolo (Dk. 73 Cabral), Dju (Dk. 59 Onuachu)
Galatasaray: Uğurcan Çakır, Sallai (Dk. 73 Kazımcan Karataş), Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Jakobs (Dk. 68 Eren Elmalı), Torreira (Dk. 68 Ugochukwu), Sara (Dk. 68 Batrakov), Sane, Yunus Akgün, Leao, Deniz Gül (Dk. 46 Barış Alper Yılmaz)
Goller: Dk. 4, 44 ve 80 Salah, Dk. 39 Saviolo (Trabzonspor)
Kırmızı Kartlar: Dk. 72 Okan Buruk (Teknik direktör), Dk. 85 Lesley Ugochukwu (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 48 Muçi, Dk. 71 Savic, Dk. 81 Salah, Dk. 83 Onana (Trabzonspor), Dk. 90+2 Sane (Galatasaray)