TFF AVAR 2 uygulamasını Trendyol Süper Lig'de yeniden başlattı

TFF Merkez Hakem Kurulu, AVAR 2 uygulamasını 24 Eylül'den itibaren Süper Lig maçlarında tekrar başlattı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), İkinci Video Yardımcı Hakem Asistanı (AVAR 2) uygulamasını Trendyol Süper Lig müsabakalarında tekrar başlatma kararı aldı. Uygulama 24 Eylül 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

AVAR 2'nin görevi ve kapsamı

Geçtiğimiz sezon Trendyol 1. Lig'de başarıyla uygulanan program kapsamında, AVAR 2 olarak belirlenen görevli, VAR sisteminin işleyişini gözlemleyecek. AVAR 2 görevlisinin maçlarda karar alma yetkisi veya sorumluluğu bulunmamaktadır.

Hakem eğitimi ve beceri geliştirme

Bu uygulama ile hakemlerin VAR sistemine yönelik bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. MHK tarafından yapılan açıklamada, hakemlerin eğitim ve tecrübe kazanımına katkı sağlanacağı vurgulandı.

İLGİLİ HABERLER