Süper Lig’de hakemler savcılığa suç duyurusunda bulundu

Murat Ağırel, bazı Süper Lig hakemleri ve MHK çalışanlarının, müsabaka sonuçlarını etkileme ve manipülasyon iddialarıyla savcılığa başvurduğunu yazdı.

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Süper Lig hakemlerinin Merkez Hakem Kurulu (MHK) hakkında “müsabaka sonucunu etkileme ve manipülasyon” iddialarıyla suç duyurusunda bulunduğunu aktardı.

Ağırel, bugünkü yazısında soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü ve konunun futbola ilişkin önemli bir adli sürece dönüştüğünü belirtti. Yazıda, MHK’deki bazı hakem ve çalışanların, hakem atamalarında kanuna aykırılık teşkil eden eylemler, manipülasyon ve mobbinge maruz kaldığını iddia ettiği vurgulandı.

Edinilen bilgilere göre, MHK yetkililerinin hakemleri internet üzerinden araştırdığı ve yönlendirdiği, kulüplerin müdahaleleriyle hakem atamalarına etki edildiği, bu duruma karşı çıkan hakemlerin ise kurumdan dışlandığı öne sürüldü. Ayrıca kurum içi belgelerde sahtecilik yapılarak görevine son verilen hakemlerin de olduğu iddia edildi.

Ağırel, FIFA kokartlı hakemler, 8-9 Süper Lig hakemi ve hakem işleri çalışanlarının savcılığa başvuruda bulunduğunu, birkaç futbol yorumcusunun da şikâyet edilenler arasında yer aldığını aktardı.

Soruşturmanın genişletilmesi ve maç kayıtlarıyla arama kayıtlarının kriminal olarak incelendiği belirtilirken, savcılığın konuyu titizlikle yürüttüğü ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER