Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalan takımlar belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 play-off turu tamamlandı; devlerin mücadelesinden galip çıkan Galatasaray, Real Madrid ve PSG gibi devler son 16 biletini kaptı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 play-off turu rövanş karşılaşmaları bugün oynanan maçlarla tamamlandı. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en prestijli organizasyonunda kritik mücadeleler futbolseverlere büyük heyecan yaşattı.

Galatasaray, ilk maçta 5-2 mağlup ettiği Juventus ile rövanşta Torino’daki Allianz Stadı’nda karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı ekip sahadan 3-2 mağlup ayrılmasına rağmen toplam skor avantajını koruyarak adını son 16 turuna yazdırdı.

Günün dikkat çeken bir diğer karşılaşmasında Real Madrid, Santiago Bernabeu Stadı’nda Benfica’yı 2-1 mağlup ederek üst tura yükseldi. Mücadeleye ilk 11’de başlayan milli futbolcu Arda Güler, 84. dakikada oyundan alındı.

Bugün oynanan maçların ardından Galatasaray, Atalanta, Paris Saint-Germain ve Real Madrid son 16’ya kalan takımlar arasına katıldı.

Dün oynanan karşılaşmalar sonucunda ise Bodo/Glimt, Atletico Madrid, Newcastle United ve Bayer Leverkusen üst tura yükselmeyi başarmıştı.

Günün sonuçları:

Atalanta – Borussia Dortmund: 4-1 (ilk maç: 0-2)
Juventus – Galatasaray: 3-2 (ilk maç: 2-5)
Paris Saint-Germain – Monaco: 2-2 (ilk maç: 3-2)
Real Madrid – Benfica: 2-1 (ilk maç: 1-0)

Son 16’ya kalan takımlar:

Arsenal
Liverpool
Barcelona
Sporting
Atletico Madrid
Bayer Leverkusen
Atalanta
PSG
Bayern Münih
Tottenham
Chelsea
Manchester City
Newcastle United
Bodo/Glimt
Galatasaray
Real Madrid

Takımların muhtemel rakipleri

İLGİLİ HABERLER