Orkun Kökçü'den 3 maçta 3 gollük performans

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, sahasında Alanyaspor karşısında 2-0 geriye düştüğü maçtan 2-2'lik beraberlikle ayrılmayı başardı. Siyah-beyazlıların geri dönüş fitilini ateşleyen isim ise sezon başında Benfica'dan transfer edilen Orkun Kökçü oldu. Milli yıldız, Alanyaspor ağlarını da sarsarak ligdeki gol serisini üç maça çıkardı ve takımının hücum hattındaki en formda ismi olduğunu kanıtladı.

Süper Lig'de zirve takibini sürdüren Beşiktaş, 21. hafta mücadelesinde Tüpraş Stadyumu'nda Alanyaspor'u konuk etti. Karşılaşmanın henüz başında kalesinde gördüğü şok gollerle 16. dakikada 2-0 geriye düşen siyah-beyazlılar, zorlu mücadeleden bir puanı kurtarmayı başardı.

Geri Dönüşün Fitilini Ateşledi

Maçın ilk bölümünde Alanyaspor'un Güven Yalçın ile bulduğu gollere engel olamayan Beşiktaş, şoku üzerinden çabuk atarak rakip kalede baskı kurdu. Mücadelenin 33. dakikasında (VAR incelemesi sonrası) kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Orkun Kökçü, soğukkanlı bir vuruşla farkı bire indirdi. Kaptanlık pazubandını da taşıyan yıldız oyuncu, attığı bu golle takımını maçın içinde tuttu ve geri dönüş umutlarını yeşertti.

Orkun Kökçü'den 3'te 3

Sezon başında Portekiz devi Benfica'dan büyük umutlarla transfer edilen Orkun Kökçü, son haftalarda yakaladığı form grafiğiyle dikkat çekiyor. Ligin 19. haftasındaki Eyüpspor ve 20. haftasındaki Konyaspor maçlarını boş geçmeyen 25 yaşındaki orta saha, Alanyaspor karşısında da fileleri havalandırarak seriyi 3 maça taşıdı.

Bu golle birlikte Orkun, Beşiktaş formasıyla bu sezonki toplam gol sayısını 4'e yükseltti (3 Lig, 1 Ziraat Türkiye Kupası). Sahada 90 dakika kalan ve oyunun yönlendirilmesinde kilit rol oynayan milli futbolcu, istikrarlı performansıyla teknik heyetin güvenini boşa çıkarmadı.

Yeni Transfer Oh Skoru Belirledi

Orkun'un golüyle soyunma odasına 2-1 geride giden Beşiktaş, ikinci yarıya da etkili başladı. Siyah-beyazlıların devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı Güney Koreli forvet Hyeon-Gyu Oh, 54. dakikada şık bir röveşata golüne imza atarak skoru 2-2'ye getirdi. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca taraflar sahadan birer puanla ayrıldı.

İLGİLİ HABERLER